Norway Designs NÅ Vol. 5: Identitet

Et utvalg objekter fra Norway Designs nå Vol. 2 Skala. F.v.: Anne Udnes, Sara Skotte, Guri Sandvik, Silje Nesdal, Kneip, Siv Lier, Kristine Five Melvær & Torbjørn Anderssen, Anette Krogstad og Barmen & Brekke. Foto: Heidi Furre

Norway Designs NÅ er en utstillingsserie initiert av Norway Designs, Norske Kunsthåndverkere og Klubben. Serien ønsker å fremme norsk kunsthåndverk, norsk design og menneskene som skaper verkene. Ved å vise objekter som både er formet og produsert i Norge, ønsker utstillingen å bidra til å opprettholde den norske industrien og håndverkstradisjonen. Utstillingsserien, som vises i butikklokalene til Norway Designs i Oslo, startet 2014 og har i løpet av sine år vist en rekke norske produkter og kunstverk. En del av dem har også kommet inn i vareutvalget hos Norway Designs. Norway Designs NÅ har høstet mye god omtale i blant annet Bo Bedre, D2 og Nytt Rom, så dette er en unik mulighet til å vise fram objektene dine.


Identitet

Årets versjon, "Identitet", som fokuserer på småskala og unikaobjekter, vil undersøke hvilket forhold kunsthåndverkerne og designerne har til materialet sitt. Vi ber derfor søkere reflektere rundt valg av materiale, teknikk og hvilken identitet materialet er med på å uttrykke.

Vol. 5 vil være litt annerledes enn de foregående og vil bestå av fire utstillinger som avløser hverandre gjennom 2018. Første utstilling åpner 12. april, og den siste tas ned 15. november. Til de fire utstillingene har vi valgt å fokusere på materialene som produktene skapes av. De inndeles i fire materialgrupper, som hver for seg utgjør de fire utstillingene:
– Glass
– Keramikk
– Tekstil/lær
– Metall/tre


Søknadskrav

Produktene/objektene må ha en kommersiell verdi, og det er nødvendig at det er satt inn- og utpris på dem. Her må materialkostnader og arbeidstid tas med i betraktning. Norway Designs er behjelpelig med prising, dersom det skulle by på utfordringer.

Vi trenger både produktbilder og prosessbilder, samt miljøbilder dersom det er mulig. Det er veldig fint om dere tar prosessbilder underveis slik at vi kan vise fram hele historien fra start til ferdig produkt. Produktbildene må være høyoppløst og i 300ppi slik at de er store nok til å trykkes i magasiner. Pass på at hele produktet er skarpt, med full dybdeskarphet. Det er fint med rett-opp-og-ned fotografert på en jevn, lys bakgrunn. Husk fotokreditering.

Vi ønsker informasjon om produktet, materiale og verkstittel/produktnavn. 

Kontaktpersoner:
Norske Kunsthåndverkere: Kristin Klette
Norway Designs: Runa Boman
Klubben: Caroline Olsson

Søknadsfrist: 26. februar kl. 23:59
Søknadsskjema her

 

 

 

Om utstillingsserien Norway Designs NÅ

I Norway Designs NÅ Vol. 1 ble det lagt fokus på prosessen bak produktene og ulike produksjonsmetoder for å gjøre det enklere for publikum å forstå objektenes verdi. Produktene ble delt inn i tre kategorier: Unika (unike objekter som det bare finnes få eksemplarer av), småskala (små produktserier) og storskala (større industriproduserte serier).

I Vol. 2 valgte vi å fokusere på småskalaproduksjon, der forutsetningen var at produktene/objektene som ble valgt ut ble produsert i et lite opplag, gjerne av formgiver selv eller i samarbeid med håndverker/småskalaprodusent.

I Vol. 3  videreførte vi småskalakategorien, men denne gang med utgangspunkt i tallet seksten. Søkerne ble oppfordret til å tolke tallet, og søke med objekter produsert i småskala.

I Vol. 4 var en storskalautstilling der vi viste kolleksjoner fra åtte samarbeidsprosjekter mellom norske formgivere og produsenter. Målet var å videreføre arbeidet Per Tannum gjorde for norsk design: å være pådriver og skape et kontaktpunkt der norske produsenter og formgivere kan finne tonen og skape ny, god design sammen.

Norway Designs ble etablert i 1957 av Per Tannum og er en livsstilsbutikk med fokus på norsk design, håndverk og unike småskalaprodukter fra Norge og Norden. De satser på kvalitet og bærekraftig produksjon, og objektene selges både over disk i deres lokaler i Stortingsgaten i Oslo, men også via nett.

Klubben er et nettverk for norske designere. De jobber for å promotere norsk design både i inn- og utland.