For at Oslo skal kunne skilte med å være en internasjonal kulturby forutsettes det at det også legges til rette for at det skal kunne arbeides med å skape kunst. Noe har gått galt.
NK støtter forslaget om å kartlegge status for og erfaringer med ytringsfrihet i hele kunst- og kulturfeltet.
Senter for keramisk kunst (SKK) i Ringebu prestegard er en arena for innovative prosjekter, kunstnerisk utveksling, utstillinger og workshoper i leire. Nå i vinter har de besøk av to gjestekunstnere fra Ukraina.
Endelig har vi gleden av å lansere samarbeidet mellom Nasjonalmuseet og Norske Kunsthåndverkere om Årsutstillingen 2023!
Etter mer enn 30 år i Paris har multikunstner Pia Myrvold vendt nesen hjemover til moderlandet. Nå i høst åpner hun dørene til sitt galleri "Pia MYrvoLD" i Stavanger.
I nesten fem måneder framover kan vi se verk av keramiker Brit Dyrnes på Jugendstilsenteret og KUBE i Ålesund. Utstillingen viser et utvalg av hennes arbeider fra de siste syv årene som keramiker.
I et intervju med Klassekampen tidligere i høst uttalte kulturminister Anette Trettebergstuen at hun vil forplikte museene til å honorere kunstnere. Ministeren vurderer å gå bort fra dagens avtale om utstillingsvederlag. Kunstnerorganisasjonene, som er part i avtalen, ser varsellampene blinke og tar imot Trettebergstuens ønske om debatt. I en kronikk i dagens Klassekampen får hun tilsvar.
Årsutstillingen 2022 hadde sin siste visningsdag forrige uke. Vi takker alle deltakende kunstnere, juryen og museet for et flott samarbeid!
Hvert år inviterer de ulike stortingskomiteene organisasjoner berørt av statsbudsjettet til høring på Stortinget. For NK er det styreleder Runa Vethal Stølen som responderer på statsbudsjettet. Stølen trakk frem kunstnerøkonomi, strømkrisen og galleri RAM.
I over tre tiår har BONO sikret at kunstnerne mottar vederlag når verkene deres blir brukt og at brukere av kunst har trygghet i at rettighetene er innhentet og uforutsette kostnader ikke oppstår.
Kulturbudsjettet for 2023 gir ingen overraskelser, gitt tydelige forvarsler fra regjeringen om et stramt budsjett i ekstraordinære tider. I dagens pressekonferanse bekreftet imidlertid kulturminister Anette Trettebergstuen at dette løftet skal gjennomføres i løpet av regjeringsperioden.
Ei begivenhetsrik opningshelg på Drammens Museum er overstått. Me i NK takkar for ei fin feiring saman med kunstnarar og publikum, og er glade for at Drammen baud på sitt finaste haustvêr. Sjå bileter frå opninga nederst i saken!
Nå er prisutdelingen for Årsutstillingen 2022 gjennomført, og vi kan avsløre at Camilla Luihn er tildelt Kunsthåndverkprisen. Astrid Sleire er tildelt Finn Erik Alsos’ minnepris og Masoud Alireza mottar NKs debutantpris.
Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge. Årsutstillingen 2022 vises i Drammens Museum fra 17. september–30. oktober.