Slik blir åpningen av nye Wergelandshaugen kunstsenter

I vår ble arbeidet med å bygge atelier og fire mikrohus ferdigstilt.
Foto
Wergelandshaugen
Fredag 6. mai til søndag 8. mai ønsker Wergelandshaugen kunstsenter i Eidsvoll velkommen til en innholdsrik åpningshelg i forbindelse med deres nyetablerte kunstsenter med atelier og residens for kunstnere.

Wergelandshaugen kunstsenter (WH) er plassert på den historiske tomten til Sorenskriverboligen i Eidsvoll. Etter at Annicken Thrane-Steen kjøpte stedet i 2017, har Sorenskriverboligen blitt restaurert og gjort tilgjengelig for omvisning. I tillegg er det blitt etablert kafé og atelier med kunstnerresidens på tomten, som har som mål å være en plass der kunstnere kommer for å videreutvikle og forske i eget kunstnerskap.

WH AiR 
Wergelandshaugens Salonger er foreningen som har ansvar for alt av kunst på WH. Residensprogrammet WH AiR blir arrangert to ganger i året og varer i ca. tre måneder hver. I vår ble arbeidet med å bygge fire mikrohus, der kunstnerne kan bo under oppholdet, ferdigstilt. I tillegg er låven blitt gjort om til atelier. 

a3_program_mai_2022.jpg


Klikk på bilder for å se helgens program i forstørret utgave. 

Et sted der ulike kunstarter møtes
Eier og arbeidende styreleder på WH, Annicken Thrane-Steen, er opptatt av at kunstnerne som kommer til dem skal sitte igjen med en god erfaring og inspirasjon:  –Wergelandshaugens visjon er å være en av Norges mest attraktive kreative møtepunkt for norske og internasjonale samtidskunstnere. Det ønsker vi å nå med å arrangere utstillinger, residens for kunstnere gjennom WH AiR-programmet, samtaler, kurs og andre kunstarrangement. Det er viktig for oss å være et sted der ulike kunstarter møtes i et nytt og spennende miljø. Kunstnerne som kommer hit skal sitte igjen med en god erfaring og inspirasjon, som kan komme til nytte i deres kunstnerskap og videre i kunstfeltet, forteller Thrane-Steen. 

Regionleder i NK Viken, Helene Linkosuonio, tror WH kan bety mye for mange: – Det er en herlig oase, med godt utstyrte verksteder. Stedet er omtenksomt restaurert og oppleves som både gjestfritt og interessant. Det jeg legger merke til som særlig positivt, er at stedet er drevet av en kunsthåndverker, som allerede kjenner betydningen av gode verksteder og verktøy. 

Innholdsrikt åpningsprogram
I forbindelse med åpningshelgen, er det satt sammen et innholdsrikt program som blant annet består av snorklipping av ordfører i Eidsvoll, Hege Svendsen, høytlesning av skuespiller Ane Dahl Torp, performance av Marita Solberg og keramisk lydverk av Jørgen Haarstad. Det blir åpning av utstillingen «Posthumanisme», med verker av Haico Nitzsche, Irene Nordli, Anita Lykke Hanch-Hansen, Marita Isobel Solberg, Jørgen Haarstad og Hedvig Winge.

Les mer om Wergelandshaugen kunstsenter og åpningshelgen her

Foto: Wergelandshaugen

Foto: Wergelandshaugen

Foto: Wergelandshaugen

Foto: Wergelandshaugen