Juryering bak lukkede dører

Det er bak disse lukkede dørene første juryering til Årsutstillingen 2019 pågår. Foto: Kristin Klette

Tirsdag 9. april kl 23:59 var siste frist for å søke deltakelse på Årsutstillingen 2019. I den forbindelse har det vært uvanlig stor pågang på NKs søknadsportal. Formidlingsleder i NK, Marit Lønning Reiten, sier seg svært fornøyd med å kunne avsløre at hele 460 søknader kom inn før midnatt! Det er mange år siden søkertallet til utstillingen har vært såpass høyt. Bak søknadene skjuler 1 217 verk seg. Det er i år med andre ord svært mange som søker med flere enn ett verk.

Juryen er i gang!
Juryen begynte arbeidet med første juryering på NK-kontoret i Oslo allerede onsdag morgen – dagen etter søknadsfristen. Og så snart som to dager senere, fredag 12. april, vil svarmail bli sendt ut til samtlige søkere. Da blir det klart hvem som er med videre til neste runde. Vi fikk lov til å stikke hodet inn i en kort pause i arbeidet med juryeringen, og kan beskrive en konsentrert og besluttsom jury. Stemningen var god og de gleder seg over de viktige og inspirerende oppgavene. På første juryering er det de innleverte digitale søknadene som blir gjennomgått. Denne runden er anonymisert, så det er verkene som står i fokus.


Juryen er godt i gang med første juryering til Årsutstillingen. F.v.: Anne Britt Ylvisåker, Aron Irving Li, Katrine Køster Holst, juryens sekretær Marit Lønning Reiten og juryleder Kiyoshi Yamamoto. Foto: Kristin Klette
 

Neste stopp KODE
Andre juryering med vurdering av innsendte verk vil foregå på KODE-museene i Bergen, som huser Årsutstillingen i år. Kort tid i forkant av utstillingsåpningen vil juryen samles på ny for å avgjøre hvilke verk som skal utgjøre Årsutstillingen 2019. Endelig dato for åpningen er foreløpig ikke spikret, men KODE informerer at det blir medio oktober.

Årets jury består av:
Kiyoshi Yamamoto (juryleder, tekstil)
Katrine Køster Holst (keramikk)
Aron Irving Li (metall)
Anne Britt Ylvisåker (visningsstedets representant)