Årsutstillingens jury ønsker seg bredden

Juryleder for årsutstillingen Kunsthåndverk 2017, Edith Lundebrekke. Foto: Anne-Line Bakken
Årstutstillingen skal vise det beste innen samtidens norske kunsthåndverk. – For å inkludere tendensene i tida er det avgjørende å gå åpent ut. Derfor er den frie søknadsretten så viktig for årsutstillingen, forteller juryleder Edith Lundebrekke.

18. april kl. 12:00 er fristen for å søke Kunsthåndverk 2017 i Trondheim. Til søknaden kan du levere foto eller skisser av opptil 4 verk – ferdige eller under utvikling, egne prosjekt eller samarbeid. Utstillingen vises i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums saler for temporære utstillinger, på gateplan sentralt i Trondheim.

I tillegg til å søke med eksisterende arbeider, kan man søke med prosjekter som er tilpasset visningsstedet. Denne muligheten har vært med oss i noen år nå og videreføres i Trondheim. «Å åpne for stedsspesifikke verk gjør at utstillingen kan gjenspeile flere arbeidsformer som gjør seg gjeldende på feltet. I år ønsket juryen å sette av konkrete steder for dette, slik at vi kan tilby søkere et utgangspunkt for å tilnærme seg sted og kontekst», fortsetter Lundebrekke. I den forbindelse åpner Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum for visning i samlingsinteriørene av Henry van de Velde og Finn Juhl. I tillegg inviterer Trondheim kommune til visning av verk i byrommet under visjonen "bra byrom for bruk", et tema med adskillige tolkningsmuligheter og en interessant forbindelse til kunsthåndverket. Selv om det stedsspesifikke ikke utgjør en stor del av utstillingen, håper juryen at flere kunstnere finner muligheten spennende for deres måte å jobbe på.

«Vi oppfordrer så mange som mulig til å fremme sitt bidrag til Kunsthåndverk 2017», avslutter Lundebrekke – «Slik blir årsutstillingens 40. utgave et rom for det levende kunsthåndverksfeltet. Vi ser frem til gjennomgang av søknader i uken etter påske!»

Les mer om utlysningen til søkere her

Spørsmål om søknaden kan rettes til: Marit Lønning Reiten / mlr@kunsthandverk / 400 97 377 / 22 91 02 60