PUR3 GalleyGallery, Kyoto, Japan

2021

Utstillingen, PUR3 er den tredje utstillingen i en rekke av 4 utstillinger. Den vil finne sted i GalleryGallery som er et anerkjent fiberbasert galleri i Kyoto, Japan.

I USA var konseptkunsten og minimalismen på 60- og 70-tallet et opprør mot rådende kunstteori og kommersialisering. Japansk konseptkunst og minimalisme la først og fremst vekt på et individuelt og eksistensialistisk uttrykk, ikke et teoretisk. Med tilknytningen til materialitet, det taktile og ikke minst prosessen, eksperimentering og utforskning har jeg mye å hente i Japan. Prosess og observasjon er ryggraden i mitt kunstnerskap. Jeg har tidligere, som det også fremgår av min CV utført tre monumentale tekstiler til den norske ambassaden i Tokyo. Arbeidene er basert på en fargemetode hvor jeg bretter og farger. Utstillingen i GalleryGallery er er en fin måte å komme tilbake til japan på, vise frem arbeider som er et produkt av hva jeg har sett og lært i Japan helt fra  1990 til i dag.

H: 130 x B: 128

Farget ull montert med en morken funnet list med grønn restmaling.

H: 183 x B: 128

Farget ull, komponert sammen av remser.

PUR2 Galleri Format, Oslo

2021

Utstillingene PUR er et samarbeidsprosjekt med billedkunstner Wenche Gulbransen. Det startet etter en reise til japan i 2018. I Galleri FORMAT viser jeg tre tekstile arbeider i stort format bygget opp i moduler, og en serie akvareller. Både i akvarellen og tekstilen flyter fargen i materialet og er transparent så underlaget skinner gjennom. De tekstile verkene er ofte satt sammen av vertikale  moduler som ligger over og under hverandre. Klanger og rytmer skapes, og tankene kan kanskje ledes til klaveraturets tangenter.

H: 215cm x B: 300cm

Oversiktsbilde fra Galleri Format.

PUR1 Varmbadet Drøbak kunstforening

2020

Utstillingstittel «PUR1»: Pur betyr ren, samtidig avklart.

PUR1 er den første av tre utstillinger Wenche Gulbransen og jeg gjør sammen. Prosjektet ble født etter en felles reise til Japan i 2018. Vi valgte Varmbadet, et nedlagt bad omgjort til galleri. I japan  erdet mange "Onsen" , gamle badeanstalter som er gjort om til gallerier. Varmbadet har dette utgangspunktet, og ble det stedet vi først søkte oss inn i. Det var en usikker tid med Corona og nedstengning. Jeg hadde lite tilgang til verkstedet mitt på Trafo. I siste liten ble utstillingen en realitet. Det ble en utstilling hvor nye ting oppsto og arbeidene hadde karakter av en nedstengt verden. Jeg satt hjemme og malte en akvarell hver dag med tittel etter fargen jeg benyttet, temperatur og lys utenfor stuevinduet. Tekstilen "Palett" kom til da jeg kom på å benytte alle fargeprøvene jeg hadde arbeidet med sommeren og vinteren før nedstengningen. Lappene ble montert med knappenåler. Det ble et temporært verk som kun eksisterte i denne sammenhengen. Prøvelappene hadde oppskrifter montert usynlig på baksiden. Arbeidsredskapet mitt  fikk en ny betydning. Tekstilen "Hvit" er et eldre verk som ble omformet og tilført en forside av hvite remser og en bakside av rosa. Mellom disse to lagene kom den opprinnelige tekstilen tilsyne. Denne nedstrippede soberheten syntes jeg passet til  verden utenfor hvor alt var rullet ned og stengt. Den siste tekstilen "Skimmer" ble også et resultat av en tekstil jeg måtte la gå i oppløsning, hvor jeg tilførte et slør av hvitt som gikk utenfor det gitte formatet, som frynser. Stengt, åpnet, temporære verk ble til Utstillingen PUR1.

"Hvit"

H:140 x B:120 , Farget ull satt sammen i flere lag.

Akvareller på bord malt på Arches H:30cm x B:15cm

 

og et bord med akvareller malt på Arcer papir 1H: 30cm x B: 30cm

"Palett" H: 280cm x 250cm.  Ull fargeprøver satt på remser med knappenåler til et temporært verk.

"Skimmer" H.300cm X 140cm. Farget ull.

Borøy Kunsthandel

2021

Dette året ble jeg invitert sammen med Pål Vigeland til å stille ut i Galleri Borøy sammen med Sidsel Hanum og Arvid Rønning, som driver dette galleriet.

Jeg viste akvarellene fra PUR 1, men denne gangen satt i glass og ramme og montert på vegg.

Arbeidet "Hummer og Campari, som også vises i Japan ble laget til denne utstillingen, men uten grønn list.

"Vertikal" , "Hvit"og "Jord" var med på utstillingen.

H: 195 X B: 150

Farget ull

Metropolis, kuratert utstilling av Kåre Stang i Kunstnerforbundet

1998

H:300cm B: 400cm

"Storbylys" Etter filmen Metripolis av Fritz Lang

Innkjøpt KODE

 

H: 325 x B: 400

Brettet og farget ull

Innkjøpt Vestlandske Kunstindustrimuseum, nå KODE. Kunsthåndverkerprisen i 1998

Utført etter Fritz Lang sin film, Metropolis.

separatutstilling i Galleri RAM

2002

Separatutstilling i RAM Galleri

Farget ull

Installasjon bestående av fem arbeider, lyssatt i rom.

Installasjon i RAM Galleri

Farget ull satt sammen i flere lag.

Utsmykking Norske ambassaden i Tokyo 2005

2005

Med oppdrag fra KORO og UD utførte jeg tre tekstiler til det nye flerbruksrommet i den norske ambassaden i Tokyo.
 

 

Black and White

 

Utsmykking for AVINOR, Svalbard Lufthavn.

2007

tre tekstile verk som pryder avgangshallen. Utgangspunket er de særegne fjellformasjonene på Svalbard, lyset, og horisontlinjen der hav møter land. Denne linjen vil på et gitt sted i rommet følge lysstripen i verket,

MÅL

H: 150cm  X 700cm X 3 stk.

Hele verket måler 2100cm

Det norske generalkonsulatet i New York

2007

Tekstil utført i  innfarget ull materiale.

H: 180cm B: 170cm