Fallout

2015
Serie med bestikkfugler Tematikken er gjennomgående i mine arbeider. Jeg bruker fenomener fra trekkfuglterminologi for å illustrere historier som handler om migrasjoner, identitet, fremmedgjøring og indre uro. Med serien "Fallout" ville jeg fortelle en historie om de som faller utenfor i dagens samfunn. Vi kaller dem ofte dropouts. I trekkfuglterminologi brukes begrepet ”Fallout”. Det er trekkfugler som havner på feil sted til feil tid, ofte fordi de er unge og uerfarne, trekker for tidlig eller for sent, flyr for høyt eller for lavt.

Besatt

2015
Bestillingsverk til Hønefoss Videregående Skole. Den kunstneriske komiteen som hadde sett verket Mett på Årsutstillingen i 2013 ønsket seg en lignende skulptur til Hønefoss Videregående skole. Skolen er en yrkesskole hvor håndverk står i fokus og komiteen ytret et ønske om at skulpturen skulle ha samme ”tyngde” som Chaise Loungen. Skulpturen Besatt består av 1700 bestikkdeler, veier rundt 100 kg og har tatt 300 timer å sveise sammen. Verket er en hylles til det nitidige arbeid som ofte ligger bak et kunstverk og til inspirasjon til elver som skal lære seg et håndverk. Foto: Laila Meyrick

Argentum

2014
Utsmykking av Maren Handelskvartal, Kongsberg. . Prosjektet Argentum tar utgangspunkt i selve grunnlaget for Kongsbergs eksistens; Sølvet. Arbeidet er en tegning i stål og aluminium av stiliserte krystallformasjoner som er montert ut i fra veggen. Når solen treffer installasjonen oppstår en tredimensjonal effekt. Arbeidet illustrere en sølvåre i berget og slynger seg bortover en 60 meter lang betongfasade.

Mett

2013
Skulpturen Mett er en kommentar på Norges priviligerte situasjon i et kriserammet Europa.

Thinking about the flyway

2012
Many birds migrate long distances along a FLYWAY. The most commond pattern involves flying north in the spring and returning in the autumn to warmer regions in the south. In the period before migration, many birds display higher activity or ZUGUNRUHE (German: migratory restlessness) as well as physiological changes such as increased fat deposition. VAGRANCY: Migrating birds can lose their way and appear outside their normal ranges. Reverse migration where the genetic programming of young birds fails to work properly, can lead to rarities turning up as vagrants a long way from home.

Å vende tilbake

2016
Gjennom et fugleperspektiv fortelles historier om livet, reiser og om “Å vende tilbake”. Serie fugler laget av rustfritt stålbestikk. Titlene i serien “Å vende tilbake” er hentet fra filmens-, musikkens- og litteraturens verden.

Thelma

2016
Landart workshop hvor jeg laget en stor død kvistfugl som også var en hytte hvor man kunne gå inn i magen på fuglen. Fugelen Thelma er en av mine bestikkfugler som jeg har laget i stort format og ved hjelp av greiner, småkvist og mose. Jeg fikk hjelp av femteklassingene i Alstahaug til å flette kvister inn i skjelettet som jeg på forhånd hadde laget av greiner

Arbeider fra Leveld kunstnartun

2016
I november og oktober har jeg holdt til på Leveld Kunstnartun i Ål. Her har jeg fortsatt å lage flere bestikkfugler. Min bekymring for hvordan vi forvalter naturen og framtiden vår gjenspeiler seg i skrikende, kjempende, grådige og døde fugler.

Mer enn nok

2017
Jeg jobber nå mot en separatutstilling ved Kunsthåndverkerne i Kongens gt som åpner 4.mai. Der viser jeg nye bestikkfugler og stresslessen "Sliten" som nå er under arbeid.

Sliten

2017
Size: 110cm x 95cm x 95cm Stainless steel cutlery, concrete

Wake up

2017
Size: 50cm x 40cm x 50cm Air drill, stainless steel cutlery, wood, gear

Size: 50cm x 40cm x 50cm
Air drill, stainless steel cutlery, wood, gear

Planter jeg har møtt

2019
”Planter jeg har møtt” Jeg samler ikke bare på objekter som bærer en historie i seg, men også små organiske skatter som jeg finner i naturen rundt meg og ute på reiser. Ved hjelp av en galvanisk reaksjon kapsler jeg disse inn i et lag av kobber. Når de organiske skattene får et lag av metall opphøyes de til noe edlere og får et element av noe varig. Alle de organiske kobberelementene er montert på 90 mm tykke Mdf plater (27cm*33cm)

Azalea og Zinnia

Begoña

Birk

Cactaceo

Isolde

Jazinta

Klementina

Magnolia

Linnea

Rosa

Historier jeg har funnet

2019
”Historier jeg har funnet” Jeg har benyttet meg av teknikker som man vanligvis bruker innenfor smykkekunst til å fatte diamanter og andre edelstener. Mine edelstener er; gamle-, rustne-, patinerte- og slitte gjenstander som jeg har funnet på Tåvær et gammelt handelsvær som ligger på en øy utenfor Vega. På øya har jeg sammen med familien min jobbet med bevaring og bygningsvern i 6 år. Alle objektene bærer i seg en historie. Ved bruk av det edle metallet sølv og gamle manuelle smykketeknikker vil jeg løfte frem bruddstykker av disse historiene. "Jeg samler på gamle-, rustne-, patinerte- og slitte gjenstander. Disse er mine edelstener; fulle av historier om drømmer, hverdagen, og levde liv."

Askepott

Bacchus

Daglige brød

Den lille prinsen

Edle dråper

Fiskeskjær

Glød

Ukjent funksjon

Forvillet