Velkommen til mitt hjem

2022

Brodert plantegning, ulltråd på gjenbrukt tekstil. 50 x 70 cm.

Velkommen til mitt hjem inviterer til refleksjon rundt isolasjon. Det forestiller et rom på ca. 8 m2, som er standard for en norsk fengselscelle. 

Velkommen til mitt hjem 2022

Detalj, Velkommen til mitt hjem 2022

Hjem kjære hjem

2020

Før i tiden hang det broderte åkler i de fleste norske hjem. 2020 var et år da mange måtte  tilbringe mye tid i hjemmet, på hjemmekontor, i karantene eller isolasjon. Hva er et hjem – en adresse, et behov eller et statussymbol? Arbeidet Hjem kjære hjem ble produsert under lockdown, inspirert av en fotodokumentasjon som viser hjemmene til kinesiskefabrikkarbeidere. Den broderte plantegningen er laget som et tradisjonelt åkle, av ulltråd på gjenbrukt tekstil. Det forestiller et lite rom på 10 kvm, som er delt inn i soner der alle primære behov skal dekkes. Hvor mye plass trenger vi egentlig?

Hjem kjære hjem, 2020, broderi på gjenbrukt tekstil, funnet oppheng, 50 x 70 cm

Åpen løsning

2019

Når veggene har måttet vike, og rommene skal gjennomgå total renovering, da kommer lappeteppet til syne for en kort stund. Gulvbelegg med forskjellige farger og bruksmerker møtes. Sporene på gulvet er fra kontorlandskapet i det gamle Lofotposten-bygget. Nå som papiravisen ikke produseres som den gang da, har redaksjonen og trykkeriet måttet flytte ut av det store huset. Etterlatte spor skal viskes ut og en ny struktur skal inn. Gjennom fotoserien Åpen løsning kan vi fortsatt se sporene.

Fotoserie

4 stk á 49 x 61 cm

Redning

2019

Konstruert livbøye av gjenbrukstekstil med brodert krakelering.
Objektet henger fra taket, akkurat utenfor rekkevidde.

Gjenbrukt tekstil, hamptråd

90 x 20 cm 

Lykke til

2018

Tekstil, metalltråd, avispapir. 45 x 40 x 35 cm
Arbeidet er inspirert av historier om det svarte markedet for flyteutstyr som dukket opp i forbindelse med den store flykningestrømmen i Middelhavet. Objektet minner om en redningsvest og er sydd av tyll og fylt med avispapirkuler. Verket stiller spørsmål rundt verdier og behandling av mennesker på flukt.

Trygg

2016

Tekstil, funnet objekt, tråd, paljetter. En funnet redningsvest påført paljettbroderi basert på Lofotbunaden.
Dette arbeidet utforsker tema som tilhørighet, sikkerhet, flukt, krisehåndtering og bekymring. Et møte mellom forskjellige kulturer der vi balanserer mellom medmenneskelighet og fremmedfrykt, stolthet over egen nasjonalitet og frykten for kulturell utvanning.