Velkommen til mitt hjem

2022

Brodert plantegning, ulltråd på gjenbrukt tekstil, funnet oppheng, 50 x 70 cm

Velkommen til mitt hjem inviterer til refleksjon rundt isolasjon. Det forestiller et rom på ca. 8 m2, som er standard for en norsk fengselscelle. 

Velkommen til mitt hjem 2022

Detalj, Velkommen til mitt hjem 2022

Hjem kjære hjem

2020

Brodert plantegning, ulltråd på gjenbrukt tekstil, funnet oppheng, 50 x 70 cm

Før i tiden hang det broderte åkler i de fleste norske hjem. 2020 var et år da mange måtte  tilbringe mye tid i hjemmet, på hjemmekontor, i karantene eller isolasjon. Hva er et hjem – en adresse, et behov eller et statussymbol? Arbeidet Hjem kjære hjem ble produsert under lockdown, inspirert av en fotodokumentasjon som viser hjemmene til kinesiskefabrikkarbeidere. Den broderte plantegningen er laget som et tradisjonelt åkle, av ulltråd på gjenbrukt tekstil. Det forestiller et lite rom på 10 kvm, som er delt inn i soner der alle primære behov skal dekkes. Hvor mye plass trenger vi egentlig?

Hjem kjære hjem 2020

Vi er ett folk

2022

Gjenbrukt objekt, broderi, 40 x 50 cm

En funnet oransje flytevest for barn er påført broderi, bånd og korn, med referanser til Hardanger-bunaden og folkedrakter fra Ukraina med sin karakteristiske hodepynt. Tematikken er tilhørighet, samhold og sikkerhet. 

Vi er ett folk, I Kjølvannet, Svolvær kunstforening 2022

Vi er ett folk 2022, detalj

Vi er ett folk, detalj

Redning

2019

Konstruert livbøye av gjenbrukstekstil med brodert krakelering.
Objektet henger fra taket, akkurat utenfor rekkevidde.

Gjenbrukt tekstil, hamptråd

90 x 20 cm 

Lykke til

2018

Tekstil, metalltråd, avispapir, 45 x 40 x 35 cm

Objektet er tilsynelatende en redningsvest, kontruert av tyll og fylt med avispapir. Arbeidet refererer til historier i forbindelse med masseflukten over Middelhavet, der det ble solgt falske redningsvester på det svarte markedet.  

Lykke til og Redning, Periferi Pink, Kunst i havgapet 2022

Trygg

2016

Tekstil, funnet objekt, tråd, paljetter. En funnet redningsvest påført paljettbroderi basert på Lofotbunaden.
Dette arbeidet utforsker tema som tilhørighet, sikkerhet, flukt, krisehåndtering og bekymring. Et møte mellom forskjellige kulturer der vi balanserer mellom medmenneskelighet og fremmedfrykt, stolthet over egen nasjonalitet og frykten for kulturell utvanning.