Kväänibiennaali/Kvenbilennalen

2023

Fra Kväänibiennalen/Kvenbiennalen, Vadsø Kunstforening, Gallerikiosken. Kvenbiennalen er en utstilling som hvert andre år viser ny kvensk samtidskunst. Biennalen er initiert av Kvensk kunstnerforbund, men har ellers en fri form

Lykke til

Kväänibiennalen/Kvenbiennalen 2023

Kväänibiennalen/Kvenbiennalen 2023

Skulpturer, Kväänibiennalen/Kvenbiennalen 2023

Vi er ett folk

2022

Funnet objekt, broderitråd, paljetter, bånd, korn, 40 x 50 cm

Verket "Vi er ett folk" handler om røtter, tilhørighet, samhold og sikkerhet. En funnet flytevest for barn er påført broderi, bånd og korn, med referanser til norsk bunad og ukrainske folkedrakter med sin karakteristiske hodepynt.

Vi er ett folk

Vi er ett folk, detalj

Vi er ett folk, detalj

Vi er ett folk, I Kjølvannet, Svolvær kunstforening 2022

Trygg

2016

Tekstil, funnet objekt, tråd, paljetter. En funnet redningsvest påført paljettbroderi basert på Lofotbunaden. Dette arbeidet utforsker tema som tilhørighet, sikkerhet, flukt, krisehåndtering og bekymring. Et møte mellom forskjellige kulturer der vi balanserer mellom medmenneskelighet og fremmedfrykt, stolthet over egen nasjonalitet og frykten for kulturell utvanning.

Trygg 2016

Lykke til

2018

Tekstil, metalltråd, avispapir, 45 x 40 x 35 cm

Objektet er tilsynelatende en redningsvest, kontruert av tyll og fylt med avispapir. Arbeidet refererer til historier i forbindelse med masseflukten over Middelhavet, der det ble solgt falske redningsvester på det svarte markedet.  

Lykke til, 2018

Tekstil, avispapir, ståltråd

Lykke til, 2018

tekstil, avispapir, ståltråd

Lykke til og Redning, Periferi Pink, Kunst i havgapet 2022

Papirløs

2023

Gjenbrukt tekstil, silkebånd, makulert papir, 90 x 18 cm

Verket "Papirløs" er en skjør ring, laget av tyll og makulert papir, som viser til ureturnerbare flyktninger uten rettigheter.

Papirløs, 2023

Papirløs, detalj

Redning

2019

Gjenbrukt tekstil, hamptråd, 85 x 12 cm 

Verket "Redning" ser ut som en livbøye, og med sin «krakelerte», broderte overflate kan den framstå som dysfunksjonell, men den kan også innebære et håp som alltid har hengt over oss.

Redning, gjenbrukt tekstil, hamptråd

Redning, detalj

Redning, Båtsfjord skole, 2023

Tapt og funnet

2023

Gjenbrukt tekstil, ullgensere, tre, hamptråd, 170 x 90 cm

Verket "Tapt og funnet" er basert på egen familiehistorie, da farsslekta ble tvangsevakuert av den brente jords taktikk. Da de kom tilbake til den nedbrente bygda for å bygge gården opp igjen, fant de igjen det viktige redskapet rokken, som de hadde gjemt, hengende på et tre i skogen.

Tapt og funnet, 2023

Tapt og funnet, 2023

Velkommen til mitt hjem

2022

Brodert plantegning, ulltråd på gjenbrukt tekstil, funnet oppheng, 50 x 70 cm

Velkommen til mitt hjem inviterer til refleksjon rundt isolasjon. Det forestiller et rom på ca. 8 m2, som er standard for en norsk fengselscelle. 

Velkommen til mitt hjem 2022

Detalj, Velkommen til mitt hjem 2022

Hjem kjære hjem

2020

Brodert plantegning, ulltråd på gjenbrukt tekstil, funnet oppheng, 50 x 70 cm

Før i tiden hang det broderte åkler i de fleste norske hjem. 2020 var et år da mange måtte  tilbringe mye tid i hjemmet, på hjemmekontor, i karantene eller isolasjon. Hva er et hjem – en adresse, et behov eller et statussymbol? Arbeidet Hjem kjære hjem ble produsert under lockdown, inspirert av en fotodokumentasjon som viser hjemmene til kinesiskefabrikkarbeidere. Den broderte plantegningen er laget som et tradisjonelt åkle, av ulltråd på gjenbrukt tekstil. Det forestiller et lite rom på 10 kvm, som er delt inn i soner der alle primære behov skal dekkes. Hvor mye plass trenger vi egentlig?

Hjem kjære hjem 2020

Hjem kjære hjem, Den 76. nordnorske kunstutstilling