Bivoksskulpturer

2020

Naturen i Mennesket.

Utgangspunktet for skulpturene er en avstøpning av en kvinnebyste i bivoks. Våren og sommeren 2020 har disse vært lukket inne i hver sin kube. Biene har levd i skulpturene og naturen har gått sin gang. Honningbiene har flydd inn og ut av kuben, bygget opp voksceller, og brukt bystene som matlager for nektar og pollen. Bidronningen har lagt eggene sine i dem. 

Skritt for skritt har naturen og biene transformert bystene. Fra det kjente har det oppstått noe nytt. Resultatet er overraskende, vakkert, fredelig og litt uhyggelig. De minner oss om det ubehagelige, at vi er natur og helt avhengig den. Naturen derimot kan fint leve uten oss.

 

 

Ring of Ignorance

2019

Troen på fremskritt og utvikling som hadde eksistert i den vestlige verden siden opplysningstiden, stanset brått etter  andre verdenskrig, og kulminerte i og ble avsluttet med atombomben.

I USA og Europa var de første reaksjonene etter at atombombene ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki glede over at krigen var over. Mye av takken ble rettet mot atombombene, og beslutningen om å bruke dem ble ansett som nødvendig for at Japan skulle overgi seg. Tilliten til atombombens fredelige budskap var med på å ufarliggjøre den.

I 1947, ble en ring, kalt ”Lone Ranger Atomic Bomb ring” distribuert i en million amerikanske frokostblandingspakker av merket KIX. The Lone Ranger er en maskert fantasi figur, en tidligere Texas ranger, som kjempet mot kriminelle i det gamle amerikanske vesten sammen med sin indianske venn Tonto. Karakteren ”The Lone Ranger” karakteren er et vedvarende ikon i amerikansk kultur. Tidligere var The Lone Ranger mest kjent for sine sølvkuler, men nå ble den nye atombomben også et av hans våpen.

The ring of ignorance er en replika av The lone ranger Atomic Bomb Ring, støpt i tinn. Ubegrenset opplag, maks 1 million.

Det er 75 år siden de to atombombene "Fat Boy" og "Little Boy" ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki, men desverre, atomvåpen er stadig en av de farligste truslene mot menneskeheten. 

Original "The Lone Ranger Atomic Bomb Ring" fra 1947.

Sverm

2014

SVERM er laget av laserskårede fly i aluminium. En integrert del av verket er at de besøkende kan kjøpe fly og bære dem på seg. Hensikten er å få spredt så mange enkeltfly som mulig slik at de samlet sett vil fremstå som en ”ekte” Sverm. Gjennom kunstverket, vil de besøkende, til tross for at de er adskilte individer, likevel framstå som en del av svermen. 

687 Years

2008

Kopper galvaniserte brukte prevensjonsspiraler.

Ave Maria

2008

Prevensjonsspraler støpt i bronse.

Les Fleurs du Mal

2006

Orkide støpt i bly.

Decadence

2001

Finger og tånegler støpt i 18ct gull.

Renaissance

2004

Finger og tånegler støpt i sølv.

Heartrings

2004

Hjertevener fra gris støpt i gull, sølv og bronse.

Das Herz

2002

Svinehjerte støpt i epoxy.

Heartcharm

2000

Foto.