Bivoksskulpturer

2020
Da jeg arbeidet med verket SVERM fikk jeg et intenst behov for å komme nær en levende sverm, og i 2014 ble jeg birøkter. I 2020 plasserte jeg bivoks avstøpninger av min egen byste inn i bikuber. Biene bosatte seg i dem, og bygget videre på dem med voksceller for å lagre nektar og pollen fra den omkringliggende naturen, og dronningen la sine egg i dem. Etter hvert dekket et kriblende, mørkt og hårete teppe av bier min bivoksbyste. Langsomt ble bystene, lik individene i en sverm, slukt av massen. Iakttagelsen av prosessen ga meg en sterk ubehagelig følelse av eksistensiell fare for å oppløses og forsvinne. Samtidig som jeg ble fascinert av dette nye vesenet som trådte frem. Et vesen skapt i møte mellom mennesket og natur, med biene som naturens utsendinger.
Bivoks, stål
Bivoks, stål
Bivoks, stål

Ring of Ignorance

2019
Troen på fremskritt og utvikling som hadde eksistert i den vestlige verden siden opplysningstiden, stanset brått etter andre verdenskrig, og kulminerte i og ble avsluttet med atombomben. I USA og Europa var de første reaksjonene etter at atombombene ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki glede over at krigen var over. Mye av takken ble rettet mot atombombene, og beslutningen om å bruke dem ble ansett som nødvendig for at Japan skulle overgi seg. Tilliten til atombombens fredelige budskap var med på å ufarliggjøre den. I 1947, ble en ring, kalt Lone Ranger Atomic Bomb ring, distribuert i en million amerikanske frokostblandingspakker av merket KIX. The Lone Ranger er en maskert fantasi figur, en tidligere Texas ranger, som kjempet mot kriminelle i det gamle amerikanske vesten sammen med sin indianske venn Tonto. Karakteren The Lone Ranger karakteren er et vedvarende ikon i amerikansk kultur. Tidligere var The Lone Ranger mest kjent for sine sølvkuler, men nå ble den nye atombomben også et av hans våpen.The ring of ignorance er en replika av The lone ranger Atomic Bomb Ring, støpt i tinn. Ubegrenset opplag, maks 1 million. Det er 75 år siden de to atombombene Fat Boy og Little Boy som ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki, men desverre, atomvåpen er stadig en av de farligste truslene mot menneskeheten.
The Lone Ranger Atomic Bomb Ring 1947.

Sverm

2014
SVERM er laget av laserskårede fly i aluminium. En integrert del av verket er at de besøkende kan kjøpe fly og bære dem på seg. Hensikten er å få spredt så mange enkeltfly som mulig slik at de samlet sett vil fremstå som en Sverm. Gjennom kunstverket, vil de besøkende, til tross for at de er adskilte individer, likevel framstå som en del av svermen.

The Box of Honor.

687 Years

2008
Kopper galvaniserte brukte prevensjonsspiraler.

Ave Maria

2008

Prevensjonsspraler støpt i bronse.

Les Fleurs du Mal

2006
Orkide støpt i bly.

Decadence

2001
Finger og tånegler støpt i 18ct gull.

Renaissance

2004
Finger og tånegler støpt i sølv.

Heartrings

2004
Hjertevener fra gris støpt i gull, sølv og bronse.

Das Herz

2002
Svinehjerte støpt i epoxy.

Heartcharm

2000
Foto.