"Spor fra Havet."

2022

Jeg er bekymret for hvordan vi forstyrrer og gradvis bryter ned naturen, og tanken er at skulpturene blir en forsiktig påminnelse om naturens sårbarhet og vår egen brutale påvirkningskraft.

96 x 48 x 14 cm

67 x 27 x 27 cm

100 x 33 x 25 cm

52 x 17 x 9 cm

61 x 18 x 9 cm

Craft your identity

2020

Balanse. Identitet. Forståelse. Ansvar. Craft your identity handler om det nære, håndlagde og hensynsfulle. Vi er tett på med unike, kortreise og varige produkter og kunsthåndverkere inviterer til dialog gjennom prosessdemonstrasjoner. Jeg tok initiativ til prosjektet Slow Nesting på Oslo Design Fair 2019 som involverte kunsthåndverkere fra ulike fagfelt, og Craft your identity er en oppfølger og forlengelse av dette. Flere bilder og oppdateringer på @mona_naess / instagram

Artikkel NK / nyhetsbrev, foto Kristin Klette

prosessdemonstrasjoner

Messekatalogen ble trykket med vindkraft og med vegetabilsk pigment.

plantefarging, spinning, keramikk, strikk

taktile opplevelser

detalj fra utstillingen
 

plantefarget, håndspunnet mohair, porselen, found-objects

inspirasjon til håndlagde porselensobjekter

fra work-shop

Slow Nesting

2019

Oslo Design Fair / Nordic Living

Oslo Design Fair

OCEANLIFE

2018

Steingodsbolle med askeglasur

Håndformete urner med plast- og nylonfloker "found objects". Fem steingods-egg i et rede. Strå.

skogens ro

2018

jeg ønsker å utforske organiske ressurser som jeg har rundt meg og jakter på naturlige pigmenter gjennom blant annet å bruke asken fra lokale trær og tang og blekk fra havet

100% NATURALIS

2017

Separatutstilling.

CERAMICS: ART & PERCEPTION

2009

Reality Show

2009

Separatutstilling

Konst & Ekologi / Sculpture Network

2016

Art&Ecology Exhibition, Lokstallet/Sweden "Jeg er ikke så opptatt av om det jeg lager kalles kunst, men kunst kan være en nøkkel til en slags forståelse av hva som skjer med kloden vår, og det er jeg opptatt av. Gjennom iscenesatte og dokumenterte handlinger hvor økologi er stikkordet, ønsker jeg å invitere mottakeren til å reflektere over sin egen brutale påvirkningskraft. Vi er alle en del av naturen, så ved symbolsk å knuse “et stykke natur” symboliserer det hva vi gjør med oss selv.
FUGL I, II, III:
En død fugl blir dyppet i flytende porselen og brent. Det skjøre porselenet, et “man-made material”, går i dialog med det organiske og poengterer det sterke versus det svake. Hånden knuser fuglen, og gjennom fotografisk dokumentasjon bevares øyeblikket i en verden som er i konstant og ukontrollert forandring".