SAREPTAS KRUKKE

2021

Høsten 2020 ble det arrangert en lukket konkurranse om kunst til uterommet på Tou scene, Stavanger, der David Calder og jeg deltok som kunstnerduo. Vårt bidrag SAREPTAS KRUKKE vant konkurransen og er nå ferdigstilt og montert i det nye uterommet på Tou. Utsmykkingsprosjektet Sareptas krukke består av to skulpturer i aluminium og stål og er brennlakkerte.  

Den frittstående skulpturen SAREPTAS KRUKKE er montert i uterommet ved Tou, RESONANS er montert på veggen ved inngangsdøren til musikkhuset LYD i passasjen på motsatt side av Tou Atelierhus. 

Oppdragsgiver Stavanger kommune 2021.

SAREPTAS JARS an artproject by Linnéa Blakéus Calder and David Calder made up of two sculptures at Tou, Stavanger, Norway.

The main sculpture SAREPTAS JARS is near the main entrance at Tou, and the wallmounted sculpture RESONANCE is situated on the wall of the music studios LYD in the passage opposite Tou Atelierhus. The sculptures are made in powder coated aluminium and steel. Commisioned by Stavanger council 2021.

 

SAREPTAS KRUKKE  2021

Detalj av SAREPTAS KRUKKE, frittstående skulptur i brennlakkert aluminium / stål.

Mål: 280 cm x 150 cm

Sareptas krukke, Tou Scene, Stavanger 2021

Sareptas krukke, monteringsdagen den 3. juni 2021

Når vi monterte skulpturen fikk vi god hjelp av vår datter Rebecca som også var med fra starten av prosjektet og tegnet illustrasjonene til vårt konkurransebidrag.

Rebecca tegnet også datafilene etter våre modeller og tegninger som ble brukt til laserkutting av stål og aluminium.

Under prøvemontering av frø og krystallformer på den midtre av de tre rammene med siluettform av en krukke.

RESONANS

2021

Veggskulpturen RESONANS er utført i brennlakkert aluminium. Mål: h. 150 cm 

Veggskulpturen RESONANS er utført i brennlakkert aluminium. Mål: h. 150 cm   Utsmykkingsprosjekt ved musikkhuset LYD på Tou Scene, Stavanger i samarbeid med David Calder.

Oppdragsgiver Stavanger kommune

MENDABLE, NK temautstilling 2020 i Moss

2020

Jeg fikk antatt verket EPOKER - MED KRUM HALS til NK Temautstilling 2020, MENDABLE. Utstillingen setter fokus på gjenbruk og spør om kunstnernes refleksjoner om klima og miljø i dagens kunstpraksis. Det er stor enighet bland forskere at det er vi mennesker som endrer atmosfærens sammensetning av drivhusgasser ved menneskeskapte handlinger og økt forbruk i store deler av verden. I dag forsvinner klodens arter raskere enn hva som regnes som naturlig. Miljø- og klimaforandring i verden er i rask endring og påvirker levebetingelsene i naturen for planter, dyr og mennesker. På verdensbasis er det i dag ca 75 millioner mennesker på flukt, der over halvparten er på flukt på grunn av vannmangel og naturkatastrofer. At verdenssamfunnet i vår teknologiske tid ikke prioriterer å fordele drikkevann til alle som trenger det i verden, er for meg helt uforståelig. // Linnéa Blakéus Calder

EPOKER - MED KRUM HALS, kryssfiner fra brukte skolestoler / kobbertråd / epoksy og maling. 

Mål: L 180 cm

OUROBOROS-VANN

2019

Separatutstillingen Ouroboros - Vann, viser smykke/skulptur/tresnitt alt laget i gjenbruksmaterialer, kryssfiner fra gamle skolestoler.
Utstillingen ble vist i Sandnes kunstforening 20.10 - 17.11.2019 Tema var om miljø- og klimautfordringene og skjevfordeling av vannressurser i verden.

OUROBOROS -VANN, kryssfinér, kobbertråd, glassfiber og polyester maling.

Innkjøpt av Oslo kommunes kunstsamling fra utstillingen MÅ, NK temautstilling 2019 Galleri RAM

OUROBOROS - LYS, kryssfiner fra gamle skolestoler, kobbertråd, glassfiber og epoksy maling. Mål L 135 cm

EPOKER - PÅ DEN GRØNNE GREN, kryssfinér fra gamle skolestoler, kobbertråd, glassfiber epoksy maling.

JA VISST! Separatutstilling Bryne kunstforening

2017

Separatutstillingen JA VISST!, smykkeobjekter i sølv og emalje, objekter i etset og patinert kobber og fototrykk D.G.A
Tematikk; naturens evige syklus, Ouroboros, Bryne kunstforening våren 2017.

PÅ NAKEN HUD

2010

Utstillingen På naken hud - Smykker, ble vist på Hå gamle prestgard 2010. Utstillingen undersøkte holdninger til forskning innen DNA og GMO. Utstillingen ble bygget opp som et laboratorie der smykker og objekter vokste ukontrollert. Arbeidene var støpt i sølv av "klonede" deler fra klokke, kamera og hårføner. Alle 3 ting som her fikk symbolisere menneskets opptatthet av tid, og at dokumentere seg selv og vår forfenglighet.
En hårføner ble "klonet" overført i voks, støpt i sølv og "omskapt" til et halsobjekt.

YOUR TRASH MY TREASURE

2012

Innstøpte i gips tar objektene form etter de gjenstander som er å finne på strendene nær meg. En frydefull skattejakt etter alle slags materialer, som kommer rekendes helt gratis; søppel fra deg og meg og avfall fra vår vakre natur, blir til nye objekter. Fotografiet viser to halsobjekt som symbol på urinnstinkten og stammetilhørigheten, våre felles behov for å bære bærbare objekter.

GI OG DU VIL FÅ DOBBELT IGJEN

2004

Verket "Gi og du vil få dobbelt igjen" er en kommentar til EU debatten. Materiale: sølv, håndgravering og digital fotooverføring.
Innkjøpt av Fondet for kunsthåndverk i samtiden fra utstillingen NK Triennalen 2004, Oslo.
I Nordenfjeldske kunstindustrimuseum sin samling.