Levels of Attachment and Belonging

2016

Levels of Attachment and Belonging består av keramiske vaser som er presset, skvist og formet av listverk, kanter, hjørner og møblement. De er definert av det originale visningsstedets arkitektur og interiør, og forholder seg på ulikt vis til omgivelsene. Noen ganger fremkommer dette gjennom subtile spor, mens andre synes å ha blitt tvunget inn i ulike rom på brutalt vis. Der noen har beholdt sitt potensiale som en funksjonell vase, står andre igjen som ubrukelige sammenklemte objekter hvor vasens kjennetegn nærmest er visket ut.

I denne serien er det tatt utgangspunkt i vasen som objekt for å undersøke tilhørighet og tilpasning som tematikk, og kompromissene man ofte må gjøre for å «passe inn». Vasens former beskrives ut fra menneskekroppens anatomi; fot, mage, skuldre og hals, og disse antropomorfe kvaliteter - sammen med den uglaserte keramikkens organiske uttrykk - inviterer til en kroppslig og psykologisk lesning.

Forflytningen av disse stedspesifikke vasene fra det originale utstillingsstedet er en videreføring av tematikken. I en ny kontekst går de i dialog med omgivelsene på andre måter – både fysisk og konseptuelt. Noen av vasene er tilpasset hjørner og kanter og kan lett finne lignende steder å høre til rent fysisk. Andre er ikke er like tilpasningsdyktige, og form og avtrykk forteller tydelig om andre omgivelser. Da blir det nettopp den tilknytningen som ikke finnes, i hvilken grad de ikke hører hjemme, som blir fokuset.

Dette er et prosjekt i stadig utvikling, og hittil er det skapt verk for utstillinger i galleri Format i Oslo (2016), et utendørs rom i Milano for Norwegian Presence (2018) og for Vestlandsutstillingen 2019 på KUBE, Ålesund. I tillegg er flere av verkene vist i andre utstillinger som A Colour Composition (Stockholm), Årsutstillingen 2017 (Trondheim), Transform (London), Converging Bodies (New York), Østlandsutstillingen 2019 (Finnskogen) m.m.

In the windowsill I, Vestlandsutstillingen 2019, KUBE, Ålesund

Under the wall by the socket, Vestlandsutstillingen 2019, KUBE, Ålesund

On the cornewr on top of the wall, Vestlandsutstillingen 2019, KUBE, Ålesund

On the edge V & On the edge IV, Vestlandsutstillingen 2019, KUBE, Ålesund

Resonance

2014

Bilder av Lillian Tørlen

Colors on the Run

2015

Utsmykking, Brundalen skole, Trondheim

Hva skjuler seg egentlig inne i et byggs konstruksjon, bak veggenes stramme overflater? I dette tilfellet, på denne skolen, viser det seg at veggene er fylt til randen med farger.
I skolens korridorer er kvadratiske blokker i veggene dyttet inn, trukket ut eller fjernet helt. Noen steder er fargene bare så vidt begynt å piple ut, mens andre steder renner de nedover, sprer seg utover gulv og vokser oppover vegger.

In the Wake of Standing Still

2015

Utstilling, Møre og Romsdal Kunstsenter