Undervannsstrømmer

2022

Dønninger. Separatutstilling på KRAFT i Bergen

2020

Fra Nord med havet

Med havet og naturen som inspirasjon har jeg lest, tegnet og tenkt. Jeg ønsket å finnet kilden i hva havet betyr for meg eller det å kunne gå på en fjelltopp for få perspektiv og kjenne tilhørighet i akkurat dette landskapet. Jeg vokste opp ved havet, nærmere bestemt Hunstad, Bodø. Havet og naturen i Nord var alltid en sterk tilstedeværelse i min oppvekst og mine omgivelser. Havet er vakkert, det gir meg ro. Men samtidig er det uhyggelig og nådeløst. Kontrasten er så stor, det er utfordrende og inspirerende.

Jeg finner stadig flere referanser mellom mitt materiale og havet. Det er transparent, det er åpent og kan få utrolige fargenyanser når lyset bryter i det. Hovedingrediensen i glass er sand, som dekker havbunnen og fjæra der havet slår imot og danner bølgemønster. Tar jeg på glasset danner jeg også mønster. Hendene mine setter merker. Glasset er i konstant bevegelse og det er også havet. Det er en meditativ tilstand; ved havet, i glasskulpturen og i glasshytta. Pusten min former glasset og når varmen forlater glassmassen står jeg igjen med et utsagn og en tanke som har sin opprinnelse i landskapet jeg kommer fra.

Med disse objektene i utstillingen på KRAFT vil jeg fortelle en historie om oppvekst i nord og hvordan min kunstneriske identitet har blitt til gjennom en sterk inspirasjon fra havet og naturen som jeg levde så tett på, men som ikke ble bevisstgjort før etter at jeg reiste derfra.

Separatutstilling Tranøy Galleri 2019

2019

Fasettslipt vase 2019

Vase med knust kant 

Årsutstillingen 2019

2019

Etter å ha hatt utstilling på Tranøy Gallei sommeren 2018 ble jeg helt fortapt i midnattssolen. Det var også helt lyst om natten og når solen gikk ned og opp igjen på noen få minutter var det helt magisk. Energinivået ble skrudd helt opp så å sove var bare å glemme. 

Separatutstilling Tranøy Galleri 2018

2018

Skulpturer i glass inspirert av den nordnorske naturen og oppvekst i nord. Havet og lysbrytninger. 

#8000_BODØ

2016

Separatutstilling ved Bodø Kunstforening, under Nordland Musikkfestuke.
Bodø By 200 år i 2016.

Refraction

2015

Fra separatutstilling ved Buskerud Kunstsenter i Drammen.

Ready Steady Go

2013

Skåler som er fasettslipte hvor jeg har brukt plastikkdyr og ready mades for å fremheve kontrastene i materialene.

Hand in Glove

2013

Med inspirasjon fra min datter og barn generelt når de stolt har plukket sine første blomster, alle i ulik lengde i stilken. Så finner vi ikke en fin nok vase til å rettferdiggjøre denne gesten. Da kom jeg opp med ideen om å lage denne som jeg kaller for Hand in glove.

Hope is green

2010

Slipte objekter med lag på lag av farge med krengt overfangsteknikk. Håpet er lysegrønt. Disse objektene lagde jeg til 100% Norway i Stockholm på møbelmessen der. Etter å ha deltatt med andre farger i London tidligere.

Soft Core

2009

Separatutstilling på Kunstnerforbundet i 2009. 

Blåst glass, krengt overfang, slipt og høypolert.

Blåst glass, krengt overfang, slipt og høypolert.

Blåst glass, krengt overfang, slipt og høypolert.

Blåst glass, krengt overfang, slipt og høypolert.

Blåst glass, krengt overfang, slipt og høypolert.

Blåst glass, krengt verfang, slipt og høypolert.

Vegginstalasjon. Blåst glass, slipt og høypolert.