The Stoneware Ritual

2020

Galleri Format Oslo 24. september - 8. novemnber 2020. I denne utstillingen for Galleri Format har Kaja Dahl fortsatt sin utforskning av skulpturer som kombinerer stein og keramikk. Hugget, polert og rå sten står i kontrast og i balanse til terracotta og porselen. Silhuettene til larvikitt og marmor brytes av sirkler, kuler og ringer som balanserer, hviler og holdes av stenene.

 

I verkene har Dahl et mål om å forsterke det sanselige forholdet mennesket har til naturmaterialene rundt seg. Slik kom ideen om å designe nye typologier av objekter som bringer denne sanselige aktiviteten inn i interiøret og rommene vi beveger oss i. I prosessen er fokuset på funksjon eliminert og skulpturen gjenstår med sine indikasjoner om berøring og rituelle gester.

Norwegian Rose

2019

Skulpturer og duft installasjon vist på Galleri Sorgenfrigaten

Minne

2019

Vaser i Larvikitt i samarbeid med Lundhs. Laget for 1000vases Dubai Art week edition.

Tapputi & The Sea. Cape Town Edition

2016

Duft og objekt, rituale og material møter.
Utforskning av sted og samerbeid gjennom duft og objekt. Årets offisielle gave under Design Indaba konferansen 1-3 Mars 2017.

Note

2018

Duft objekter i porselen og larvikitt.

Tapputi & the Sea

2015

Parfyme objekt i glass, natursvamp og naturoljer. Solid parfyme applikator.

Head . Heart . Base

2017

Exploring a craft language of the concept of perfume composition. Pieces made at the Boisbuchet workshop in France. A workshop experimenting with olfactory and traditional Anagama burning.

Norwegain Notes

2017

Duft skulpturer. Objekter med ulike dufter fra norsk natur. En undersøkelse og design av skulpturelle interiørobjekt.

Fat med Larvikitt glasur

2020