Art og Arter

2021

Et utvalg av arbeider  vevet med luv/floss som går under en felles betegnelse Art - Arter og Avarter.  De refererer til et slags minnarkiv over min barndoms lek og utforskning av naturen, ved strand, sjø, skog og vann. Jeg er takknemlig for å ha opplevd en barndom hvor jeg har fått bruke alle sanser, syn, smak, lukt og hørsel, og også tøyd min egen smertegrense ved berøring i møter med naturen. Noen arter endrer seg selv ved miljøpåvirkning - og noen endrer vi som art ved vår utnyttelse og genforskning av planter, dyr og mennesker. Hva artene blir er ukjent.

Flere av arbeidene er ganske små, ca 30-40 cm, og jeg kan betrakte de som ferdige arbeid eller modeller til større arbeid. De er vevet i litt ulike materialer så som stiv silke, lin, rami, hamp, hestehår, alt vesentlig naturmaterialer.  Vevet i perioden 2020-2022

2018 Øyeblikk av Evighet. Seperatutstilling Moss Kunstforening

2018

Denne utstillingen viser flere store arbeid vevet i perioden 2017-2018 og ferdigstilt til åpning. Utstillingen har tittel: Øyeblikk av Evighet. Tittelen henspeiler til merkbare øyeblikk som livets opp og nedturer har gitt meg. Ofte nytter jeg titler på arbeidene mine med referanser til natur og landskap. Slik blir titlene også metaforer for øyeblikk av levd liv til arbeider i tekstil. Utstillingen har også noen få arbeider fra tidligere år som for meg bærer tid og evighet med seg. Arbeidene er og en utforskning i materialet viskosebast. Ved å veve renningsbasert luv: - styrke - varighet - lys som reflekteres ulikt fra mange vinkler. Ved å flette tynne viskosebast- remser: - gjennomskinnelighet - svært skjørt - lett som spindelvev, tar opp lys og farger og slipper det gjennom.

Tittel: Øyeblikk av evighet når himmelen faller ned.

Areidet sett fra siden. 

Tittel: Øyeblikk av hvitt.

Del av arbeidet Øyeblikk av hvitt.

I forgrunn: Tittel arbeid: Grønn bølge - bær meg over engene - vogg meg i søvn.

Del av arbeidet: Grønn bølge - bær meg over engene - vogg meg i søvn.  Plate av plexiplast.  Oppheng til tak. 

Tittel: Dagen puster - Jeg er.

Tittel: Skjold 1 og 2.

2015 Galleri Syningen Ål Kultursenter. Min mormors halstørkler

2015

Til denne utstillingen har jeg arbeidet med viskosebast og håndfletting av dette materiale på litt forskjellige måter. Basten som er svært tynn lar seg lett farge. Den er svært sårbar, men kan bære også i større flater. Jeg har nyttet ulike teknikker både for innfarging av materialet og ulike fletteteknikker til denne utstillingen. Arbeidene er en hyllest til min mormor og hennes generasjons kvinner for deres arbeid med tekstil for å verne sin familie i trange kår med få midler. Et lite ubetydelig plagg som sitter i mitt minne om henne og min fasinasjon for hennes måte å bære disse på. Noen få av disse arbeidene er tatt med til min utstilling Øyeblikk av Evighet fordi de representerer øyeblikk av tid og evighet som jeg har tatt vare på.

Tittel: Min mormors halstørkle 1.

Min mormors halstørkle 2.

Tittel: Skjerfet.

Detalj. Skjerfet.

Tittel: Fra serien: Min mormors halstørkler 3.

Del av arbeidet: Nr.3 Min mormors halstørkle

Tittel: Rypesteg på skare.

Oversikt en del av utstillingen.

Ut i det Blå. Detalj oppheng Bjørk med blader og stamme.

Arbeidet Morning Dream

2000

Arbeidet er vevet i en dobbeltvevteknikk hvor to renninger skifter plass - foran og bak. Materialene er grov lin og viskosebast.
Oppheng av metall.

Tittel: Morning dream.

Arbeidet Vestlandsvinter.

1994

Arbeidet Vestlandsvinter, er et av mine flere arbeid som var med på en felles vandreutstilling sammen tre andre tekstilkunstnere . Arbeidet er vevet i dobbeltvevteknikk i materialene ull med lin fremside hvor renningen i lin fremheves. Laget med lin er fargetrykket i en akvarellteknikk med Remazol.
Arbeidet er innkjøpt og senest vist på Kode Bergen 2015

Navn: Vestlandsvinter