2018 Øyeblikk av Evighet. Seperatutstilling Moss Kunstforening

2018

Denne utstillingen viser flere store arbeid vevet i perioden 2017-2018 og ferdigstilt til åpning. Utstillingen har tittel: Øyeblikk av Evighet. Tittelen henspeiler til merkbare øyeblikk som livets opp og nedturer har gitt meg. Ofte nytter jeg titler på arbeidene mine med referanser til natur og landskap. Slik blir titlene også metaforer for øyeblikk av levd liv til arbeider i tekstil. Utstillingen har også noen få arbeider fra tidligere år som for meg bærer tid og evighet med seg. Arbeidene er og en utforskning i materialet viskosebast. Ved å veve renningsbasert luv: - styrke - varighet - lys som reflekteres ulikt fra mange vinkler. Ved å flette tynne viskosebast- remser: - gjennomskinnelighet - svært skjørt - lett som spindelvev, tar opp lys og farger og slipper det gjennom.

Tittel: Øyeblikk av evighet når himmelen faller ned.

Areidet sett fra siden. 

Tittel: Øyeblikk av hvitt.

Del av arbeidet Øyeblikk av hvitt.

I forgrunn: Tittel arbeid: Grønn bølge - bær meg over engene - vogg meg i søvn.

Del av arbeidet: Grønn bølge - bær meg over engene - vogg meg i søvn.  Plate av plexiplast.  Oppheng til tak. 

Tittel: Dagen puster - Jeg er.

Tittel: Jeg gikk i ukjent landskap.

Detalj av arbeidet: Jeg gikk i ukjent landskap.

Tittel: Skjold 1 og 2.

2015 Galleri Syningen Ål Kultursenter. Min mormors halstørkler

2015

Til denne utstillingen har jeg arbeidet med viskosebast og håndfletting av dette materiale på litt forskjellige måter. Basten som er svært tynn lar seg lett farge. Den er svært sårbar, men kan bære også i større flater. Jeg har nyttet ulike teknikker både for innfarging av materialet og ulike fletteteknikker til denne utstillingen. Arbeidene er en hyllest til min mormor og hennes generasjons kvinner for deres arbeid med tekstil for å verne sin familie i trange kår med få midler. Et lite ubetydelig plagg som sitter i mitt minne om henne og min fasinasjon for hennes måte å bære disse på.
Noen få av disse arbeidene er tatt med til min utstilling Øyeblikk av Evighet fordi de representerer øyeblikk av tid og evighet som jeg har tatt vare på.

Tittel: Min mormors halstørkle 1.

Min mormors halstørkle 2.

Tittel: Skjerfet.

Tittel: Skjerfet.  Oppheng nr.2

Detalj. Skjerfet.

Tittel: Fra serien: Min mormors halstørkler 3.

Del av arbeidet: Nr.3 Min mormors halstørkle

Tittel: Rypesteg på skare.

Oversikt en del av utstillingen.

Detalj av oppheng: Tittel arbeid: Ut i det blå.

Ut i det Blå. Detalj oppheng Bjørk med blader og stamme.

Sakte Øvelse. Seperatutstilling Galleri Soon. 2008

2008

Arbeidene til denne utstillingen er i mindre formater med et større arbeid The Wave. Jeg viser også her arbeider i renningsluv, og nytter materialene rami eller silke i renningen til luv/floss. Det største arbeidet, The Wave, er vevet med renningsluv i viskosebast på bomull bunn.

Tittel: Sila.  4 arbeid montert inn i metallramme.  

Tittel: Silk - velvet and love.

Seperatutstilling 2006 Førde Kunstsenter

2006

Viser et par arbeider fra utstillingen Arktiske drømmer fra 2006. Arbeidene jeg her viser er vevet med renningsluv/floss i viskosebast på bomull bunn. Vevflatene er farget - klippet og presset. Arbeidene Nuna (hjemland) og Møte er også med på min utstilling Øyeblikk av Evighet 2018 fordi de representerer denne utstillingen i henhold til fortid - tid i min tittel av utstilling Øyeblikk av Evighet..

Tittel: Nuna - Hjemland.

Tittel: Kappia - Møte.

Del av arbeidet: Kappia - Møte.

Tittel: Sikuva.

Nærbilde Detalj av arbidet: Sikuva

Arbeidet Morning Dream

2000

Arbeidet er vevet i en dobbeltvevteknikk hvor to renninger skifter plass - foran og bak. Materialene er grov lin og viskosebast.
Oppheng av metall.

Tittel: Morning dream.

Arbeidet Vestlandsvinter.

1994

Arbeidet Vestlandsvinter, er et av mine flere arbeid som var med på en felles vandreutstilling sammen tre andre tekstilkunstnere . Arbeidet er vevet i dobbeltvevteknikk i materialene ull med lin fremside hvor renningen i lin fremheves. Laget med lin er fargetrykket i en akvarellteknikk med Remazol.
Arbeidet er innkjøpt og senest vist på Kode Bergen 2015

Navn: Vestlandsvinter