Flores Spiritus Vulgaris

2017

Inspirasjon: For 5 år siden fant vi en del av en Maiblomst på gaten. Det ble sådd en spire.
I 5 år har den ligget i tenkeskuffen. Nå vil jeg gjøre noe med den.
Problemformulering: Hvordan kan jeg lage noe vakkert og brukbart av ting som andre har kastet?

Målsetting 1: Jeg skal produsere en serie smykker med utgangspunkt i en klassisk Maiblomst. Den opprinnelige formen skal forstørres og mangfoldiggjøres. Disse delene monteres sammen til forskjellige smykker, ringer, ørepynt, armringer, mansjettknapper osv. Større objekter er også ønskelig å prøve ut, som f.eks. lampeskjermer, fruktfat, dekketallerkener, bordskånere osv.

Målsetting 2: Deretter settes alt dette sammen til en helhetlig installasjon i potter (hermetikkbokser) med stilker av grønnmalte pilekvister, eloksert metalltråd, tovet ull osv. Smykkene henges så på disse stilkene. Rammen vil være et drivhus.
Drivhuset skal fremstå som et arbeidssted med arbeidsbenk, hagehansker, forkle, redskaper osv. Slik vil jeg skape et vidunderlig miniunivers hvor de vakreste blomster tilsynelatende dyrkes frem. En oase for arbeidsglede og meditasjon, samt tilfredstillelse over å skape noe vakkert.

O

2019

Bakgrunnen for prosjektet: Et ønske om å nullstille meg, og ta grep om mitt kunstneriske virke. Jeg vil forsøke å gå helt tilbake til utgangspunktet, og starte på nytt. Hva kan jeg? Hva er jeg best til? Jeg er utdannet gullsmed og edelmetallformgiver. Jeg har tidligere produsert en rekke prosjekter med referanser til gjenbruk og det grønne skiftet.

Helt Korka

2018

Inspirasjon: ønsket om å lage små viktige kommentarer til vår tids forsøpling av naturen.

Bakgrunnen for prosjektet: Jeg vil bidra til å minske mengden plast i havet.

Metode: med min lekenhet og utradisjonelle tilnærming til materialene vil jeg lage en serie med ringer satt sammen av vanlige bruk- og -kast gjenstander som plastkorker, og høyverdige materialer som sølv, gull og edelstener. Ringene skal være små byggesett, slik at alle deler er løse og kan varieres m.h.t. farge på plastkorkene og materialene for øvrig. Edelstenene skal fattes i edelmetall og være utskiftbare.

Virkemidler: med en humoristisk vinkling på prosjektet, kan jeg forhåpentligvis utgjøre en forskjell. Jeg vil bruke min fagkunnskap og håndverkskompetanse som gullsmed til å foredle dette lett gjenkjennelige avfallet -plastkorker. I tillegg til humoren og lekenheten i arbeidene, vil jeg tilføre korkene en ny anvendelighet og opphøye dem til de luxusgjenstandene som smykker jo er.

Ringer, plastkorker, 925S, 585 gull, diamant, ametyst

Ring, 585 gull, diamant, plastkork

Byggesett, ring, demontert

Familiemekanikk

2012

En serie gifteringer, utarbeidet slik at de passer i hverandre som deler av et maskineri, en metafor for en familie.....

Something Fishy

2019

Over en periode på flere år har jeg (og flere gode venner) samlet på disse små plastflaskene med soya saus fra sushi brett. Jeg tenkte først at de var så søte, men de er vel egenltlig akkurat det motsatte. De er uhyrlige! Verket ble innkjøpt av Seljord kommune i 2022.

Something Fishy 2019

Something Fishy 2019

Kvinnesaker

2022

«Morgengaven symboliserer begynnelsen på alt det store og vakre man som nygift par skal oppleve og utrette sammen. morgengaven til hverandre har en stor og viktig plass i manges bryllupsforberedelser, for nettopp morgengaven ses av mange som selve symbolet på parets kjærlighet til hverandre. Vielsesattesten kan jo liksom ikke settes på fingeren og vises frem til sukkende venninner, kan den vel?»

Morgengaven symboliserer begynnelsen på alt det store og vakre man som nygift par skal oppleve og utrette sammen. Morgengaven ses av mange som selve symbolet på parets kjærlighet til hverandre. Vielsesattesten kan jo liksom ikke settes på fingeren og vises frem til sukkende venninner, kan den vel?

Morgengave, detalj