Kimchikrukker på Villvin markedet

2017

Under årets Villvinmarked i Risør kommer jeg til å ha en liten vindusutstilling i Galleri Villvin samt ha demonstrasjon på torget hver markedsdag. Der vil jeg snakke om fermentering av grønnsaker og vise hvordan jeg tilbereder dette i mine kimchi-krukker.

Søsken samarbeid

2016

I 2016 åpnet Ida og jeg utstilling i Vedholmen Galleri på Lepsøy utenfor Osøyri. Dette var 9. gang vi stilte ut sammen som søsken siden 1991 (den gang i Drammens Museum). Med andre ord har vi hatt et samarbeid som har pågått i 25 år. Vi har ofte reflektert over hva det er som gjør at samarbeidet er så lystfylt og at fargekombinasjonene vi utforsker er så sammenfallende. Vi kommer ikke utenom vår mor og våre bestemødre som råvareleverandører. På vår felles utstilling i Kunstnerforbundet i 1996 brukte vi arven fra våre bestemødre som idégrunnlag.

Signatur kopp

2017

I år 2000 lagde jeg en svart/hvit kopp hvor det ferdige resultatet skapte tvil om hva som var grunnmaterialet. Er dette en svart leire påført en hvit glasur eller omvendt? For meg er denne lille usikkerheten med på å skape en spenning i uttrykket. Siden den gang har jeg bearbeidet koppens utforming og foredlet detaljene. I dag regner jeg denne porselenskoppen som et av mine signaturarbeider. Overraskelsen var stor da Garth Clark spurte meg nylig om jeg var interessert i å selge en del av disse koppene gjennom hans formidlingsprosjekt CFile. Koppene blir lansert der medio oktober 2017.

The Woody Girls

2016

I mai 2016 stilte jeg ut sammen med tre andre kvinnelige vedbrennende keramikere på Trax Gallery i Berkeley, California. Mine arbeider ble laget under et to måneders gjesteopphold på verkstedet til kollega Linda Christianson i Minnesota. Der brente vi arbeidene i hennes store vedfyrte tokammers ovn.