Minneteppet

2015
Bilder fra utstillingen #girlivetmening på Rådhusgalleriet i 2015. Eline Medbøe hadde det kunstneriske ansvaret for utstillingen som ble arrangert av LEVE - Landsforeningen for etterlatte ved selvmord. Hun viste det relasjonelle arbeidet "Minneteppet" (2007 - 2015) som er satt sammen av lapper laget av selvmordsetterlatte og veggen "Hva gir ditt liv mening?" hvor besøkende kunne delta med å skrive på veggen og trekke tråder. For mer informasjon om Minneteppet se www.minneteppe.no

Himmelen har skiftet farge

2017
Galleri Briskeby 30. mars - 30. april 2017. Utstillingen har blitt til gjennom et samarbeid med Line Harr Skagestad, der Eline Medbøe har hentet inspirasjon fra hennes dissekerte dikt og tekstfragmenter. Medbøe har brukt deler av tekstene og bearbeidet dem visuelt, i form av broderi og trykk på stoff og papir. Utstillingstittelen "Himmelen har skiftet farge" ble en ledetråd i samarbeidet, som fikk en ny kontekst gjennom det skiftende politiske klimaet i Europa og USA. Dette ga også en annen kontekst til dialogen mellom ord og bilder. Medbøe har latt seg inspirere av den politiske opprørsestetikken, i sin kombinasjon av grafikk og tekstil med statements som kan minne om håndlagde plakater, bannere og buttons.

I find shelter in our remains

2017
Serie arbeider bestående av tekstile flak sydd sammen av brukte klær og tekstiler. Noen av bildene er fra utstillingen på Galleri BOA i august 2017.

Foto: Adrian Bugge

Foto: Adrian Bugge

The act of mending

2018
Jeg samler inn klær som er godt brukt og har en affeksjonsverdi for de som eier de. Klærne er brukt så mye at de er i ferd med å gå i oppløsning. Jeg syr sammen flere lag stoff, reparerer og omformer klærne med håndsøm.