I find shelter in our remains

2021

Serie arbeider bestående av tekstile flak sydd sammen av brukte klær og tekstiler. Det første arbeidet ble vist på Østlandsutstillingen i 2016 og flere ble vist på separatutstillingen på Galleri BOA i 2017. Siden da har jeg jobbet videre med flakene, sydd flere av de sammen til et større arbeid jeg har jobbet videre på. Jeg lar arbeidet vokse og endre form og karrakter utfra stedene det stilles ut. Siste versjon er 6 meter lang og vises på Sogn og Fjordane Kunstmuseum i 2021.

Temautstillingen "Mendable" på House of Foundation

Temautstillingen "Mendable" på House of Foundation 2020

Detalj. I find shelter in our remians

Detalj. I find shelter in our remains

Rygge Kunstforening 2019

Galleri BOA 2017

Sogn og Fjordane Kunstmuseum 2021

The act of mending

2021

I prosjektet The act of mending samler jeg inn klær og tekstiler som jeg reparerer og omformer. Tittelen på prosjektet er hentet fra de engelske begrepet mending. Oversatt til norsk er betydningen bøting, altså reparasjoner som lapping og stopping. For meg er dette en handling som går ut på å anerkjenne skaden og ha respekt for det som har ført til slitasje og skade. Målet er ikke å skjule, det er å forsterke og styrke det slitte området, som et arr man bærer med stolthet. Slik sett er ”mending” for meg en holdning som handler om mer enn klær og tekstiler. Det handler om hvordan vi forholder oss til verden. At vi har respekt for materialer, mennesker, naturen og de ressursene som er brukt på å skape det vi har rundt oss.

The act of mending, reparerte bluser. Foto: Geir Dokken

Reparert kjole, Foto: Geir Dokken

Reparert jeansjakke, Foto: Geir Dokken

Reparert skjorte, Foto: Geir Dokken

Reparert bluse, Foto: Geir Dokken

Fra SOFT galleri 2020

Fra SOFT galleri 2020

Fra SOFT galleri 2020

Fra SOFT galleri 2020

Sogn og Fjordane Kunstmuseum 2021

Sogn og Fjordane Kunstmuseum 2021

Sogn og Fjordane Kunstmuseum 2021

Nothing to waste

2019

I 2019 fikk Eline Medbøe og RELOVE (www.relove.info) midler av Bymiljøetaten til et prosjekt som handlet om å videreforedle gjenbrukstekstiler til interiør-produkter som pute - og møbel trekk. Eline Medbøe jobbet med frivillige og ungdommer i arbeidstrening og utforsket ulike måter å bearbeide og omforme brukte tekstiler slik at de ble varige og holdbare. Erfaringene i prosjektet legger grunnlaget for et nytt prosjekt som handler om å videreforedle brukte tekstiler til unika i form av klær og interiørobjekter som skal gjøres tilgjengelig for utleie og slag.

Silkesskjerf og linskjørt omformet til pute med håndsøm og silketråd.
 

Broderi og linbukse omformet til pute med håndsøm og ulltråd

Pute av broderi og silke skjørt

Jeans til putetrekk

Brodert bluse og linservietter omformet til putetrekk

Jeanstrekk

Putetrekk av brodert bluse og linservietter