SAREPTAS KRUKKE

2021

SAREPTAS KRUKKE er en skulptur i uterommet ved Tou Scene, med siluetten av en krukke med frø- og krystallformer i det åpne rommet, symboliserer skaperkraften som som aldri tar slutt. Skulpturen er utført i aluminium og syrefast rustfritt stål som er brennlakkert. H. 280 cm

SAREPTAS KRUKKE Aluminium og stål, brennlakkert / H. 280 cm

 

Sveising i stål, frøform til Sareptas krukke.

Sareptas krukke i det nye uterommet ved Tou Scene, Stavanger

RESONANS

2021

Veggskulpturen RESONANS er montert på musikkhuset LYD ved Tou Scene, Stavanger.

Skulpturen er utført i aluminium, brennlakkert. H. 150cm og er et samarbeidsprosjekt med Linnéa.

Skulpturen inngår i kunstprosjektet SAREPTAS KRUKKE som vant den lukkede konkurransen om kunst til uterommet på Tou Scene, Stavanger.

Veggskulptur RESONANS H. 150 cm Utført i aluminium, brennlakkert

I arbeid med Resonans.

Saprofytter, små skulpturer i messing 2019

2019

Saprofytter I og II

«Saprofytter» er en serie hamrede objekter hvor jeg er inspirert av naturens saprofytter som lever av døde materialer fra dyr og planter.
Jeg bruker korpusteknikker, som hammer- og loddeteknikker. Messingen har jeg deretter patinert. Jeg liker å undersøke nye former og uttrykk i metall. Vi mennesker er avhengige av samarbeid med naturen så dette er en hyllest til de organismene i naturen som tar seg av nedbrytingen slik at den kan resikuleres.

Objekt i hamret messing, patinert og malt Mål h 16,5

Objekt i hamret messing, patinert og malt Mål h. 12 cm

Kirkesølv Stavanger domkirke

2011

Kirkesølvet til Stavanger domkirke er utført i sølv. "NÆRVÆR" består av 6 deler, to lave lysholdere, to alterkalker, en disk og en oblateske.
Kirkesølvet er en testamentarisk gave fra Nora Smedvig, og er laget i nært samarbeid med Linnéa Blakéus Calder.

MY INSIDE OUT

2009

MY INSIDE OUT består av 10 arbeider med skulpturelle skålformer, vist på Galleri Format i Oslo 2009. Min separatutstilling satte fokus på følelser som ikke alltid korresponderer med de indre følelsene. Arbeidene er alle utført i hamret, loddet og patinert messing plate. De forskjellige patineringene gir messingen forskjellig karakter som understreker formene. De største objektene er ca 50 cm lange.

"Skål for Vitebegjær"  fra verksserien MY INSIDE OUT 2009

Innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, Oslo 2020

RUBBEL & BIT

2013

RUBBEL & BIT er et samarbeidsprosjekt der Linnéa og jeg bruker restmaterialer fra lokal industri, rustfrie laserskårne stålplater og komposittmaterialet Korian. Vi lager forskjellige skålformer av de rustfrie platene som er igjen etter produksjonsprosessen, der skålene bærer i seg sin egen historia i kraft av materialene som vi velger å bruke.