Cecilie Haaland er kunsthåndverker på heltid med et bredt repertoar, fra bruksgjenstander til konseptuelle utsmykninger.
Hun jobber hovedsakelig i porselen og fotografi og aller helst kombinasjonen av disse to.
Cecilie Haaland har bodd i Lofoten siden 1995 og er utdannet som håndverker og pottemaker gjennom lærlingepraksis i mange år og har drevet eget verksted siden 1991. Hun eier og driver Engelskmannsbrygga galleri og verkstedsfellesskap i Henningsvær.
Haaland har de siste årene deltatt på en rekke utstillinger, både i inn og utland. Er innkjøpt av bl.a. Kunstindustrimuseet i Oslo og har mottatt flere stipend, bl.a. Statens
3-årige arbeidsstipend.
The Beauty of the Open Space
2020
Porselens-polaroider/japanske dekaler
Stilt ut på galleri Small Projects, Tromsø høst 2020
Walking in china - in Japan
2020
Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2020
I byen Arita i Japan har man laget porselen i over 400 år. Alt her dreier seg om dette materialet; hundrevis av fabrikker, gallerier og kunstnere. I elevene finner man porselensskår og i skogene hauger av kasserte serviser.
Å vasse rundt i disse haugene av historie får meg til å kjenne på en stadig tilbakevendene følelse av at jehg er en som skaper enda flere ting - til en verden som allerede er full.
Arbeidet består av video, lyd og porselen
Stilleben
2018
Stilleben – Porselen / fotografi, B: 1 m. D: 1. H: 1,5 m 11 hånddreide porselensvaser, fotografier av disse hengt opp med porselensklyper
Inner Beauty
2018
Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling: I craft - I travel light
Til dette prosjektet hadde jeg lyst til å jobbe med krukken som objekt.
Krukken til alle tider blitt brukt til å oppbevare eller frakte ting som trenger beskyttelse eller et sted man samler ting av spesiell verdi.
De siste årene har jeg hatt flere opphold i hele Barentsregionen og har jobbet mye med grunnstoffer og metaller som utvinnes her nord.
Nordområdene blir omtalt som "Mulighetenes region" Her er enorme naturressurser men også enorme utfordringer bl. annet innen gruveindustri og avfallsproblematikk. Verdiene er gjemt langt inne i fjellmassene og det må en hel industri til for å utvinne dem.
"Inner Beauty" synliggjør, helt konkret, noen av disse produktene og stoffene det snakkes om.
De 9 hvite, uglaserte, små krukkene i porselen gjør lite av seg før lokket løftes. Publikum oppfordres til nettopp det - og løfte av lokket og kikke inni.
Kunstverkene på dette nettstedet er opphavsrettslig beskyttet og er gjengitt med samtykke fra kunstneren / BONO. Bruk av kunstverk kan enkelt klareres hos BONO.