U(R)KUNST

2022

I 2022 viste Salongen visningsrom i Stavanger utstillingsserien "U(R)KUNST", som gjennom tre utstillinger løftet frem den utøvende kunstneren og kunsthåndverket som retning. Tittelen henspiller på oppfatningen av at kunsthåndverk kan assosieres med ur-kunsten; både som bruksobjekter, rituelle og religiøse objekter. Med «R» i parentes kan tittelen både leses som U-KUNST og UR-KUNST, og den utfordrer hvordan kunsthåndverk har blitt betraktet i vår moderne tid. 

Jeg inviterte seks andre kunstnere fra Rogalandsregionen og var både utstiller og kurator for utstillingen. Mitt bidrag var verket "Objekt", en dysfunksjonell beholder for flytende væske, av vevet kobbertråd støpt i is. Med sin forgjengelighet refererer verket til "Memento Mori" og den fysiske kroppens forfall og død, hvor kjødet bare er en midlertidig beholder for sjelen.   

Fra venstre: Kine Klippen, Veslemøy Flotve, Helle Mellemstrand, Evy Horpestad Tjåland, Eirin Bjørsland Hansen, Gro Gj. N. De-Martine, Camilla L.Hill

Folium ad antebrachium

2021

Vulva ad solar plexus

2021

I den gamle tradisjonen til skogfinnene finner man spor av tegnet for vulva som symbol for beskyttelse mot onde krefter. Kvinnekraften var så sterk at de valgte å risse inn tegnet for det kvinnelige kjønnsorganet på dørstolper, dører, vegger og rundt vindusåpninger. Jeg har utformet store smykkeanheng som kan minne om formen på en vulva og er ment å gi beskyttelse til bæreren på et spirituelt plan.

Mitt genetiske anker

2018

"Mitt genetiske anker" (2018 - 2019) er en installasjon som søker å skape en forankring og tilhørighet til jorda, og er en visualisering av ti generasjoner av liv. Den består av 1025 håndvevede kobberspiraler hvor hver spiral representerer en av mine forfedre.

Kobra

2017