"TEGNINGER". Galleri Format

2020

Et rektangelformat deles i like deler to ganger. Slik oppstår tre ulike formater som kan vises både stående og liggende, og de kan også bygges sammen som et puslespill. Et hovedmotiv er en ellipse og to streker. Gjennom små endringer påvirkes utrykket: Hvor lite skal det til for at det oppstår en illusjon? Hvor lite skal til for å styre assosiasjonene? Hva er det styrende grepet? Leire er ofte brukt som materiale for elementer. Elementer åpner for gjentagelser. En flis er et element. En flis er også et lerret. Et lerret kan bli et maleri. En flis kan både være et maleri og et element og en flis. Slik bærer den i seg mange spørsmål om hva som er hva.

De tre formatene : 46cm x 64cm. 32cm x 46cm. 23cm x 32cm                                                                                                                                                               

BØTTER OG KRAKKER. Kunstnerforbundet

2014

Motivene på disse flisene,H 43cm x B 43 cm, er hverdagsobjekt, enkle nok til at små forskyvninger i bildet gjør stor forskjell. Flisene er preget mens leira er våt, og glasur i mange brenninger er brukt som verktøy for langsomt å bygge opp motivet.

MØNEPANNER. Kunstnerforbundet

2014

Takstein er en del av det keramiske faget som omgir oss i hverdagen. De inneholder et stort spekter av uttrykk i en tilbaketrukket tilværelse. Jeg prøver med enkle grep å flytte taksteinen ut av denne virkeligheten og inn i en annen.

GALLERI TRAFO

2008

Samarbeidsprosjekt med Randi Eilertsen, Galleri Trafo 2008.                                                                         

 I de siste årene har jeg arbeidet blant annet med skulptur og store fliser. Gjennom skulpturene åpnet det seg en ny dør inn i en velkjent tradisjon i det keramiske faget, nemlig bruken av elementer som takstein, murstein og drensrør. I dette prosjektet prøver jeg bl.a. å  bruke denne siden av faget som et kunstnerisk grep.

ELDRE ARBEIDER

1990

1990 - 2005.

Krukker, høyde ca 75cm.

Fat, div størrelser.