Skulpturell Belysning

2007

Elixir of Life, serien

2012
Elixir of Life er inspirert av magi og alkymi, hvorav tittelen som på norsk er oversatt til livets vann. Alkymi, den vises sten, magiske ritualer og overtro er inspirasjonskilden bak serien. Jeg har studert objekter brukt i ”magiske” ritualer i ulike kulturer og sett på hvordan objektene får en opphøyet verdi og status gjennom år med bruk og tilbedelse. Slike objekter får nærmest en indre glød og utstråling, noe som jeg prøver å gjenskape i Elixir of life objektene. Arbeidene i serien er frihåndsblåste, skulpturelle objekter. Noen av dem er forgylt med bladgull mens andre er belagt med "rust".

Skulpturer

2015
Mine siste arbeider er en serie frihåndsblåste skulpturelle arbeider hvor jeg blåser glasset ned i et nett som jeg lager i kobbertråd. Her leker jeg med glassets egenskaper og prøver å styre det mindre enn det jeg vanligvis bruker. Overflaten på arbeidene blir siden "redusert" slik at de får en overflate litt som perlemor. Det er bare noen få farger som vil gi denne effekten så dette er nok en lek med glassets egenskaper.

Perception of Density

2007
Jeg har arbeidet med, "Perception of Density", serien siden 2007, da jeg utviklet de første arbeidene i serien som en del av min Masterutstilling ved Sunderland University. Jeg har siden videreutviklet serien og lager fremdeles nye arbeider som ligger innunder denne serien. Serien er for meg, en lek med form og persepsjon. Perception of Density er direkte oversatt, "oppfattelse av letthet/form". Noen arbeider er fylt med isoporkuler, andre med tråd, noen er tomme, noen er blåst i farget transparent glass. Det er fascinerende å eksperimentere med hvordan dette endrer betrakterens oppfattelsen av formen.

Retrofat, Zoo

2011

Brukskunst

2010
Her har jeg samlet et utvalg brukskunst arbeider. Det er arbeider som er laget fra 2007-2015.