Modellerende Hender

2014

Modellerende hender er tema for en serie av skulpturelle former, modellert som avstøpninger av karakteristike moment av hendene, når jeg arbeider med leire. Avstøpningene er også uttrykk for interaksjon mellom positive og negative former. Formene i denne serien fremstår som fremmet og, til samme tid som noe gjenkjennbart.

Håndobjekt, porselen, (Foto: Geir Foshaug)

Håndobjekt, porselen, (Foto: Geir Foshaug)

Hestkrokier

2014

Hestkrokier er en pågående serie av skulptureller former, som spiller på iboende spenninger. Skulpturene er modellert i porselen. Buene i formene er trukket. Denne teknikk er brukt for å beholde noe av plastisiteten i leiren, i de ferdige formene (jmf. med å trekke hanker). Hestkrokier utgjør en del av flere formserier, med tema: Att resa sej och stanna kvar.

 

Hestkrokier, porselen (h. 32, 35 cm) (Foto:Eva Brænd)

Att resa sig och stanna kvar

2003

Att resa sig och stanna kvar er et tema som har fulgt meg over en lang periode. Temat er personlig og tar utgangspunkt i følelsen av å ønske seg ut, komme videre og, til samme tid bli hold igjen i det trygge vante. Skulpturene spiller på iboende spenninger, der aktive linjer (rette og krumme) forankres i en tung, (statisk) base De fleste skulpturene under dette tema er abstraherte kvinnemotiv. Noen ganger er kvinnemotivet byttet ut med dyriske motiv (se Hestkrokier).  

Velg retning, raku, (h.30cm) (Foto: A. Heimer)

Fra utstillingen Klar ferdig gå, på Albin Art (OICS), 2003.

Ornamental (I), steingods, (150x40x50 cm), (Foto: Eva Brænd)

Horisontal, steingods, (60x90,360 cm), (Foto: Eva Brænd)

Fra utstillingen Att resa sig och stanna kvar, på Galleri Osebro (2003). Horisontal, Veggornament, Gulvpunkter (Foto: A. Heimer)

Sentiment

1993

 

Sentiment i betydningen følelse og anskuelse, er tema på utstillingene jeg holdt sammen med Kari Håkedal, på galleri ReBella og Galleri 101 (1994). Hesten symboliserer for meg ro og styrke. Til utstillingen arbeidet jeg med format og flater som gav fine muligheter til å utforske tekstur, dekor og glasurer.

Skogsfaun, raku, h.65 cm, (Foto: Jan Indrehus)

Morgenrødens gudinne, raku, h.40 cm, (Foto: Jan Indrehus)