I januar 2020 ferdigstilte jeg mitt første oppdrag innen Kunst i offentlige rom, kunstprosjektet «Forundringskabinetter» til Østre Toten Helse og omsorgssenter. Et kunstprosjekt tilrettelagt for personer med demens. Se info om mitt kunstprosjekt vedlagt i video-nettlenke.
I mitt prosjekt ønsket jeg å lage forundringsrom med samling av gjenstander som brukerne kan kjenne igjen, ha samtale om, kjenne omsorg for, le av, noe de kan forstå, føle deltakelse i, aktivt oppsøke. Jeg ønsket å vekke nysgjerrigheten, fremkalle minner, aktivere sansene og igangsette samtaler. Korridorene skulle oppleves som et godt og meningsfullt sted å være. Et sted man har lyst til å være, kunne trekke seg tilbake, finne ro og få fokus på noe annet enn det som foregår ellers. Stikkordene mine var; nysgjerrighet, muntert, lekent, lunt, minner, kjærlig, trygt, varmt, mykt og hjemlig atmosfære.
Fokuset mitt var å bringe natur inn,samle inn fra nærområdet og iscensette dette sammen med gjenkjennede bruksgjenstander i skuffer og skap. Mitt ønske er å vekke tilbake minne om hendelser og situasjoner i kjøkkenomgivelser, stue, turer i skog og mark; lukten av mose, vått gress, fuglesang, matpakke, kaffepause i lyngen, plukke sopp, bake brød, dyrke jord, våronna, osv. Til dette prosjektet «aktiviserte» jeg gamle møbler og gjenstander, som også brukerne kan ta på. Monterte blant annet skinner på skuffer, slik at det ble enkelt å åpne de tunge og gamle skuffene. Installerte Dab i en retro Kurer-radio og de små gjenstandene/samlingene ble plassert bak museumsglass for beskyttelse. Dette er en type akrylglass som er vanskelig å ødelegge, og det vil ikke splintre opp i farlige skarpe biter hvis det skulle bli ødelagt. Det er også mindre refleksivt enn annet glass.