​Hver høst lager alle partier utenfor regjering sine egne alternative budsjetter. NK har gått gjennom opposisjonspartienes alternative budsjettforslag for 2020 for å se hvordan de forskjellige partiene vektlegger saksområder som er viktige for våre medlemmer.
Kulturminister Trine Skei Grande har lagt fram et magert kulturbudsjett for kunstnernes del. Her er det ingen spesifikk satsning på kunstnerøkonomi i det visuelle kunstfeltet. Kunsten ble nevnt, men kunstnerne glemt da hun la fram kulturbudsjettet for 2020.
Magnhild Kennedys masker er båret av artister som Beyoncé og Erykha Badu og hun nevnes av VOGUE som en verdens mest spennende formgivere. Nå kan du møte maskene hennes i en stor utstilling på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Hva betyr lokalvalget for kunstnere? Nå i valgkampen er det på sin plass å spørre partiene om deres politikk for kunstnerøkonomi, kunstens plass i lokalsamfunnet, ateliersituasjonen, og mye mer.
Keramiker Ann Kristin Einarsen fra Oslo vant Bo Bedres kunsthåndverkspris for prosjektet "#365 vases" – én vase for hver dag i 2019.
I sommer mottok vi den triste beskjeden om at Inge Pedersen var gått bort. Han døde noen få dager før han skulle fylt 58 år, av hjertestans. Mange i fagmiljøet føler stor sorg. Inge var en god kollega, en god og umistelig venn og samarbeidspartner. Han var livsglad og hadde mange planer framover. Han hadde et stort kontaktnett og var svært godt likt.
Det er med tungt hjerte vi meddeler tekstilkunstner Irene Myrans bortgang. Myran døde 27. juli i Kristiansand, etter et langt og krevende sykdomsforløp.
– Kjære Eyvind, gratulerer så mye med prisen! Vi håper den vil være med på å inspirere og gi deg en god start på karrieren, sa NKs styreleder Hanne Øverland til prisvinneren.
Intense samtaler, kompliserte temaer og løsningsorienterte delegater preget NKs landsmøte 2019. Det var særlig den store og omfattende saken med regionstruktur og -økonomi som krevde tid og energi.
NKs studentpris 2019 i Bergen går til Tone Andersen for hennes verk "© for change".
Det var en beæret og ekstatisk prisvinner som under NKs landsmøte på Granavollen mottok NKs ærespris for 2019. Brit Dyrnes mottar prisen som anerkjennelse for sin uegennyttige innsats til fordel for kunsthåndverkernes kår og kunsthåndverkets samfunnsmessige betydning.
Torsdag 23. mai kl. 18–20 åpner NKs temautstilling for 2019. Årets visningssted er RAM galleris nye lokaler i Oslo.
Fredag 10. mai ble en merkedag for kunsthåndverket i Bergen. Årsaken var utstillingsåpningene på de sentrale kunsthåndverksarenaene KRAFT og på KODE.