Test prosjektet ditt i Den kulturelle skolesekken

DKS-LAB er et landsdekkende nettverk av eksperimentelle plattformer for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken, som legger til rette for å gi kunstnere, kunsthåndverkere, designere og arkitekter bedre forutsetninger for å utvikle innhold til DKS-ordningen. Prosjektet er et flerårig samarbeid mellom vertsinstitusjoner, fylkeskommuner, Sparebankstiftelsen DNB og Kulturtanken
2023 er det tredje året med DKS-LAB som nasjonalt initiativ, og mye tyder på at den har en fremtid som permanent ordning. Det er imponerende å se hvor mye våre samarbeidspartnere – både institusjoner, fylker og kommuner – har fått til med dette, sier Kyrre Bjørkås som er fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken.
Hvorfor DKS-LAB?
Et overordnet mål for ordningen er å gi flere barn og unge et kvalitativt suverent møte med visuell kunst, uavhengig av geografi, økonomi og sosial bakgrunn. I tillegg skal DKS-LAB bygge kunstnerisk og institusjonell kompetanse i det frie kunstfeltet.
Hvem er DKS-LAB for?
Utvalgte utøvere får anledning til å utvikle og teste prosjekter for og med barn og unge i samspill med et faglig kollegium og med elever i skolen. Samtidig inngår alle vertsinstitusjonene i et nasjonalt nettverk med formålet om å samle og koordinere kompetanse og å styrke interessen for visuell kunst for barn og unge generelt.
DKS LAB 2023 – søknadsfrist 15. mars
Kulturtanken forteller at ved årets slutt vil rundt 150 billedkunstnere, kunsthåndverkere, designere, arkitekter og kritikere ha vært innom en lab.
De 12 DKS-labbene som arrangeres i 2023 har ulikt format og størrelse. Felles for alle er at kunstnerne får honorar for sin deltakelse, og at man kan bruke erfaringene fra laben til å lage et programforslag i DKS-portalen. Forslaget må være inne innen 1. oktober 2023.
DKS-LAB etter 2023?
Prosjektet er treårig i sin nåværende form. Kulturtanken skal bruke 2023, som er det siste av de tre til å analysere hvordan det har virket inn i DKS-ordningen, og hvordan de best skal rigge utviklingsarbeidet videre.
For henvendelser eller spørsmål om ordningen, ta kontakt med Kyrre Bjørkås, fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken, på e-post: kbj@kulturtanken.no