Siri Skjerve og Toril Redalen: Fire in the hole

Møre og Romsdal kunstsenter sine prosjektuker handler om å utforske den kunstneriske prosessen og bringe publikum nærmere denne. For første gang tas prosjektuken ut av galleriet, og til Todalen på Nordmøre, med til sammen fem arrangementer både i Molde, Todalen og Surnadal.

- Årets andre prosjektuke på Kunstsenteret er tildelt kunsthåndverkerne Siri Skjerve og Toril Redalen, som vil bruke perioden fra 12.-22. november til å jobbe med prosjektet ”Fire in the hole” i Todalen på Nordmøre. Arrangementet er også en del av markeringen av Norske Kunsthåndverkeres 40-årsjubileum. Dette er et helt spesielt prosjekt, hvor vi ønsker å komme tettere på den kunstneriske prosessen som ligger bak det å arbeide med keramikk, og prosjektet vil foregå både i Todalen, på Kunstsenteret i Molde og i Surnadal, forteller Kunstsenteret i en pressemelding.

Fra 16.- 22. november vil ti kunsthåndverkere samles i en workshop, hvor de utforsker primitive brenningsteknikker. Workshopen foregår i Todalen, der de to kunsthåndverkerne Siri Skjerve og Toril Redalen har bygget en rekke ovner spesielt for denne workshopen. Resultatene av brenneprosessene vil fraktes til Møre og Romsdal kunstsenter og vises der, og prosessen vil også overføres via video og bilder til gallerirommet.

- I løpet av uken vil publikum få mulighet til å se de primitive brenningene i aksjon i Todalen, samt se resultatet av prosessen i galleriet på Kunstsenteret. Man vil også kunne høre kunsthåndverkerne snakke om prosjektet sitt i en samtale i Todalen, og delta på barneverksted på Kunstsenteret, forteller pressemeldingen.

- Skjerve og Redalen har begge leire som hovedmateriale i sin kunstneriske virksomhet, og med dette prosjektet ønsker de å studere det moderne i den håndbårne kunnskapen, samt det seremonielle i den hverdagslige håndverksprosessen.

Med primitive brenningsteknikker menes brenning av leire uten bruk av elektrisitet eller tradisjonelle ovner, som for eksempel raku.

- Under workshopen vil det bli bygget og brent flere ulike ovner, slik at det går an å se og erfare de ulike uttrykkene hver enkelt ovnstype gir. Det som kjennetegner alle disse brenningsteknikkene er et ustyrlig resultat. Naturen bestemmer, og resultatene kan ofte være overraskende, avslutter pressemeldingen.

Toril Redalen og Siri Skjerve har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og bor og arbeider i Todalen.

 

Utstilling av keramikkobjekter

Tid: 12-22. november

Åpningstider: Tirsdag-fredag 11-17, lørdag 11-16

Sted: Møre og Romsdal kunstsenter

 

Utstilling av keramikkobjekter

Tid: 13-22. november

Sted: Surnadal kulturhus, Finstuå

Utstillingsåpning: Fredag 13. november klokka 18.00

 

Prosjektukesamtale

Kunsthåndverkerne i samtale med daglig leder ved MRK
Tid: Tirsdag 17. november klokka 13.00
Sted: Austigard på Kvendset i Todalen