Separatutstilling med Inger Johanne Rasmussen og nye muligheter på Hovedøya Kunstsal

Fra utstillingen "Gjenfortellinger" med Inger Johanne Rasmussen.
Foto
Espen Tollefsen
Lørdag 18. juni åpner separatutstillingen "Gjenfortellinger" med Inger Johanne Rasmussens arbeider på Hovedøya i Oslofjorden. Utstillingen vises i Hovedøya Kunstsal – som åpner for sesongen denne helgen.

Hovedøya ligger kun syv minutter med ferge fra Aker Brygge, og Hovedøya Kunstsal ligger rett ved siden av fergekaien på øya. Her kan man i sommer se separatutstilling med tekstile verk av Inger Johanne Rasmussen. Det kunstnerdrevne visningsstedet er et av de nyere tilbudene i byen, og består også av et atelierfellesskap i 2. etasje, der syv kunstnere holder til. 

Fargesterk utstilling
Utstillingen "Gjenfortellinger" består av flere store fargesterke bilder i monumentalformat. Bildene er bygget opp med utgangspunkt i mønster brukt i tekstiltradisjonen. I Rasmussens gjengivelse er mønstrene drevet opp i farge og størrelse, de dramatiseres, endres og tilføres elementer, eller noe mangler. Ser man etter, vil man finne at bruks- og pyntetekstiler alltid har et innbygget ønske om å gjøre ting vakrere, varmere, renere, mykere, gladere, eller rett og slett bedre. Møte mellom denne håpefulle og vennlige holdning, og andre måter å påvirke omgivelsene, eller gjengi virkeligheten på, skaper spørsmål. Blant annet om hva som er sant. Det er her Rasmussen finner sine historier. Les anmeldelse av utstillingen i Dagsavisen her

kunstsalen-fasade_et.jpg


Foto
Espen Tollefsen

Mulighet for å leie

Hovedøya Kunstsal har i fem år vært et kunstnerdrevet sesonggalleri, før det var det drevet av Kunstverket galleri i 10 år. Fra og med sesongen 2023 ønsker kunstnerne i Lavetthuset å leie ut salen til eksterne kunstprosjekter. Prosjektene må være selvdrevne mht økonomi, vakt og annet praktisk.

Salen fyller nesten hele husets første etasje og er på 550 m2. Se omvisning av kunstsalen i filmen nederst i teksten. Den kan brukes i perioden fra slutten av mai til midt i september. En sommersesong kan lett trekke opp til 8.000 besøkende da øyas nær en halv million besøkende går rett forbi inngangsdørene. Salen egner seg best til store utstillinger, bokslipp og seminarer. Musikk med lyd, eller arrangement som kan skade bygget, er ikke egnet. Salen har det meste som trengs av utstillingsutstyr, samt et enkelt kjøkkenområde.

Syv kunstnere hsr sine atelier andre steder i bygget. Lavetthuset er fra 1847 og er bygget som militært lagerbygg for Garden. Også øyas andre store hus, Kommandantboligen, huser kunstneratelierer. Ta kontakt med dem her

 

 

Fra utstillingen "Gjenfortellinger" med Inger Johanne Rasmussen. Foto: Espen Tollefsen

Fra utstillingen "Gjenfortellinger" med Inger Johanne Rasmussen. Foto: Espen Tollefsen