Save the date: Temautstillingen 2023

Den grafiske profilen til Temautstillingen 2023 er utviklet av Vera Gomes.
Til årets Temautstilling har kuratorene valgt ut åtte kunstnere og kunstnerkollektiv. Utstillingen, som har fått tittelen "Time will tell, she already does", åpner fredag 1. september 2023 på Hordaland kunstsenter i Bergen og står til og med søndag 12. november 2023.

Hvert år siden 2011 har Norske Kunsthåndverkere, i samarbeid med en ledende kunstinstitusjon, arrangert Temautstillingen for å undersøke kunsthåndverkets særegne potensial. Denne gangen finner Temautstillingen sted på Hordaland kunstsenter, med Daniela Ramos Arias og Mathijs van Geest som kuratorer.

Pressevisning: 1. september kl. 11
Offisiell åpning: 1. september kl. 17


Time will tell, she already does vil bestå av tre deler som står i forbindelse med hverandre, i et utstillingsprogram som strekker seg fra 1. september til 12. november. Kuratorene sammenlikner forløpet for det tredelte programmet med et elveløp som snor seg gjennom høyvann og lavvann. Følgende kunstnere er valgt ut til de ulike delene:

Patricia BelliMadihe GharibiSiv Støldal og Void & Co vil vise sine arbeider i kunstsenterets gallerirom. Performancer, middager og workshoper kommer til å danne aktivitetstopper gjennom utstillingsperioden.

Ali Shah GallefossJulie Shirani KauslandLinda Lid og Tim Parry-Williams, som ble valgt ut gjennom en åpen utlysning, vil lage tekstil-, glass- og keramikkgjenstander til Hordaland kunstsenters kafé som en del av Curated Kitchen. Disse gjenstandene vil aktiveres gjennom en rekke eventer. 

Frantzen&Mjanger vil bidra til Kjære nabo, et av Hordaland kunstsenters langvarige formidlingsprosjekter med fokus på menneskene som bor i kunstsenterets nabolag.  

Utstillingen utvides gjennom et samarbeid med Tekstilindustrimuseet, samt workshoper og et symposium organisert av Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge.

Mer informasjon kommer i august.