Norske Kunsthåndverkere viser seg under Oslo Design Fair 1. – 4. september 2016

Bildet viser Sara Skotte Design, Alma Sophia Design, Barmen & Brekke Styling: Hege Barnholt Foto: Bjørn Johan Stenersen
Høstens tema for Oslo Design Fair er «Togetherness» og Norske Kunsthåndverkere har derfor gått inn i et spennende samarbeid med den tradisjonsrike møbelprodusenten Tonning & Stryn og stylisten Hege Barnholt.

Med denne utstillingen vil vi vise hvordan norsk kunsthåndverk og norskproduserte møbler sammen kan skape gode og vakre omgivelser.

- Mange forbrukere ønsker å ta bevisste valg og handle kortreiste produkter av høg kvalitet, men det er ikke alltid så lett i et mylder av masseproduserte og masseeksponerte produkter. Med vår utstilling ønsker vi å inspirere både butikker og forbrukere til å velge norskproduserte møbler og norsk kunsthåndverk, sier Kristine Bjaadal som er ansvarlig for Norske Kunsthåndverkeres utstilling under Oslo Design Fair.

Seks utvalgte kunsthåndverkere viser sine arbeider som spenner fra brukskeramikk, klesdesign og smykker til keramiske veggarbeider.

- Arbeidene viser et stort spenn i materialer og funksjon, men er likevel avstemte i det jeg opplever som et mildt og nordisk uttrykk; materialiteten er ærlig, overflatene taktile og fargene dempede, sier Bjaadal.

Oslo Design Fair avholdes på Lillestrøm i perioden 1. - 4. september

Norske Kunsthåndverkere finner du på stand C02-08

Utstillere vil være på standen gjennom hele messen, og alle vil være tilstede torsdag formiddag. For intervjuavtaler kan du kontakte Kristina Bjaadal eller kunstnerne direkte. Kontaktinformasjon til Bjaadal og kunstnerne finner du nedenfor.

Pressebilder i dropbox

Bildet viser Høyem, Sara Skotte Design, Alma Sophia Design, Barmen & Brekke, Olava Betong, Ann Kristin Einarsen Styling: Hege Barnholt Foto: Bjørn Johan Stenersen

Om utstillerne

Alma Sophia Design www.almasophiadesign.com \ mail@almasophiadesign.com

Alma er en norsk smykkedesigner og gullsmed med base i London. Hun liker å eksperimentere med ulike former og utvikle kreative og skulpturelle smykker. Hun er blant annet inspirert av arkitektur, rene linjer og skjulte detaljer. Alma Sophia Grønli Geller har en Bachelorgrad i Silversmithing, Goldsmithing and Jewellery fra University for the Creative Arts i England. Hun er også utdannet gullsmed fra Plus-skolen i Fredrikstad.
 
 
Ann Kristin Einarsen www.annkristineinarsen.no \ annkristineinarsen@gmail.com

Ann Kristin Einarsen har en master i kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun arbeider primært med det keramiske materialet og utforsker dets potensiale innenfor kunsthåndverk og design, og har i sine prosjekter fokus på bevisst materialbruk og godt håndverk.
 
 
Barmen & Brekke www.barmenbrekke.no \ barmenbrekke@gmail.com

Barmen & Brekke er eit samarbeid mellom Per Tore Barmen og Siri Brekke. Dei kombinerer materiala tre og keramikk og har ei felles interesse i handverk, material og tradisjonelle teknikkar. Barmen er utdanna med sveinebrev i treskjæring og som ingeniør i 3D model- lering. Brekke har bakgrunn i folkekultur- og produktdesignstudier og har eit hovudfag i keramikk frå Kunsthøgskulen i Bergen.

 
Høyem oslo–berlin www.hoeyem.de \ berlin@hoeyem.de

Charlotte Høyem Osburg studerte klesdesign ved Universität der Künste Berlin, under Vivienne Westwood. Etter å ha studert og jobbet i Berlin, London og Paris med merker som Westwood, Chloé og Boss startet hun opp sitt eget merke “HØYEM oslo-berlin”, etter 11 år i utlandet er Oslo hovedbase. Hun har mottatt flere stipender fra Statens Kunstner- stipend/Kulturrådet og OKHFS (Oslo Kvinnlige Handelsstands Forening Stiftelse).
 
 
Olava Betong www.olavabetong.no \ aorj@online.no

Anne Olava R. Jensen er kunstner, designer og art director som jobber i grenselandet mellom design og kunst. Hun jobber med betong og er opptatt av å vise materialet på en myk, elegant og leken måte. Alle hennes produkter er håndlagede og unike. Hennes filosofi er å lage produkter som kan vare over tid, skape oppmerksomhet og ha mer enn én funksjon. Hun holder til i Kristiansand med firmaet Olava Betong.
 
 
Sara Skotte Design www.saraskotte.com \ sara.skotte@gmail.com

Sara Skotte jobber med produkter som befinner seg i skjæringspunktet mellom design og kunst. Produktene er håndlagde, designet og produsert av Sara Skotte på Kirkeristen, Oslo. Skottes produkter karakteriseres av kvalitet og brukervennlighet, og viser hennes kjærlighet og dedikasjon til materialet og de tradisjonelle teknikkene hun bruker. Hun inspireres av våre daglige rutiner og gjøremål.

Bilde: Olava Betong, Sara Skotte Design Styling: Hege Barnholt Foto: Bjørn Johan Stenersen

Bakgrunn

Norske Kunsthåndverkere (NK) har i de siste tre årene profilert norsk kunsthåndverk inn mot design- og interiørbransjen på Gave og Interiørmessen, nå Oslo Design Fair (ODF).

I januar 2013 produserte NK en utstilling i samarbeid med Helle Tjaberg (tidligere redaktør for ELLE decoration). Unike kunsthåndverkarbeider ble vist sammen med designmøbler av norske designere som blant annet Kristine Bjaadal, Vera & Kyte og Andreas Engesvik. I januar 2014 inviterte NK designgruppen Klubben til et samarbeidsprosjekt hvor 17 kunsthåndverkere og designere deltok med arbeider som befant seg i grenseland mellom kunsthåndverk og design. I august 2015 markerte NK sitt 40-årsjubileum et med en stand i samarbeid med Galleri Format Oslo. Andrea Scholze var prosjektleder og valgte ut arbeider av 13 kunsthåndverkere.


Kontaktperson i Norske Kunsthåndverkere:
Kristine Bjaadal, Prosjektleder
kristine@kristinebjaadal.no
Tlf: 92 86 60 58

Pressebilder i dropbox

norskekunsthandverkere.no
@norskekunsthandverkere
facebook/norskekunsthandverkere