Nao Matsunaga-utstilling i Galleri Format Oslo

Nao Matsunaga i Galleri Format Oslo. Foto: André Gali
17. September åpner utstillingen Nao Matsunaga: Mumbo Jumbo Kathedral i Galleri Format Oslo. Utstillingen åpnes av Garth Clark.

Utstillingen består av en serie verker som er inspirert av et opphold Nao Mat­su­na­ga har hatt ved Kunsthøyskolen i Oslo i år, og av en reise han gjorde rundt i Norge i samme periode. Det skriver Galleri Format Oslo på sine nettsider.

Målet for reisen var å fordype seg i det norske samfunnet og kulturen her og å finne ut hvordan og hvorfor gjenstander, bygninger, rom og levende ting ser ut og kjennes ut som de gjør. Det var også viktig for ham å utforske villmarken og oppleve den frykten man føler i møte med brutal natur. Han beskriver sin opplevelse slik:

- Over all power of na­tu­re felt strong in Nor­way, and the­re was a sen­se of hu­mans li­ving on the edge of a harsh yet beaut­i­ful na­tu­ral world.

Opplevelsen av den Norske kultur og relasjonen til natur kommer til uttrykk i verker der Mat­su­naga kombinerer ulike materialer som leire, tre, stein og papir. Gjennom en kombinasjon av organiske og geometriske skapes en dualitet i uttrykket som speiler hans intuitive, men svært kontrollerte prosess.

Nao Mat­su­naga (f. 1980 Osa­ka, Ja­pan) bor og arbeider i Lon­don. Mat­su­naga har en MA fra the Royal Col­le­ge of Art og en BA fra the Uni­ver­sity of Brighton. Han har stilt ut en rekke steder de siste årene, blant annet ved the Victoria and Albert Museum, som også har verker av ham I samlingen. I 2013 vant han the Bri­tish Ce­ra­mics Bian­nu­al award og i 2012 vant han the Jer­wood Ma­kers Open.

Utstillingen ble åpnet av Garth Clark, grunnlegger og ansvarlig redaktør for CFile Weekly, torsdag 17. september kl 18.

 

Utstillingen står til 18.oktober.

Les mer