Kunstnersamtaler 9. oktober

Fra Kunsthåndverk 2016, med Kari Håkonsens "BUKL!" i forgrunnen. Foto: Kjell S. Stenmarch
Opplev Kari Håkonsen, Kari Aasen og Sigrid Espelien presentere sine arbeider i årsutstillingen Kunsthåndverk 2016 i Hydrogenfabrikken.

Med serien «BUKL!» oppsøker glasskunstner Kari Håkonsen glassteknikkenes grenseområder. Hør henne fortelle om hva som skjer når hun lar sine slipte objekter få en ny runde i glassovnen, der balansen mellom knus og kollaps er hårfin.

Kari Aasens «Still Life» er basert på et utvalg tørkete organiske vekster som dyppes i flytende porselen og brennes. Frem vokser nye former basert på naturen selv, som et fossil eller et stivnet øyeblikk, transformert fra natur til kultur. I presentasjonen forteller hun om sin keramiske arkivering av det forgjengelige.

Utallige kubikktonn med leire har blitt gravd ut fra tomtene under bygningene i Bjørvika, og behandles som et avfallsprodukt. Hør Sigrid Espelien fortelle om det keramiske researchprosjektet bak arbeidet «Bjørvikabyggeklosser for voksne», der kunstneren undersøker geologiske, arkitektoniske og sosiale sammenhenger i området. 

Tid: 9. oktober 2016, kl. 14:00-15:00
Sted: Hydrogenfabrikken, gamlebyen i Fredrikstad
Gratis inngang