Godt besøk på Kunsthåndverk 2017

Elevbesøk på Kunsthåndverk 2017: Her lar 8. klassinger seg fascinere og bevege av Ahmed Umars verk "Hijab (annual protection)". Foto: Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

I løpet av seks uker besøker totalt 2400 elever årsutstillingen Kunsthåndverk 2017.  Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, som huser utstillingen i år, tilbyr 8. trinn i Trondheim kommune å besøke utstillingen i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum gjennom Den kulturelle skolesekken.

Halvveis i utstillingsperioden
Etter en dialogbasert omvisning i utstillingen, som handler om alt fra håndverksteknikker til miljøproblematikk og flyktningkrise, får 8. klassingene utfolde seg i et kreativt verksted sammen med museets dyktige formidlere. 
– Vi er nå halvveis i perioden, og gleder oss til å ta imot nye klasser med entusiastiske og engasjerte skoleelever, sier Solveig Lønmo, som er formidlingsansvarlig for Kunsthåndverk 2017 ved museet.

1500 på besøk åpningshelgen
Mange har alledere tatt turen innom museet for å se de 75 verkene som er antatt til årets utgave av Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling. Åpningshelgen var hele 1500 på besøk i utstillingen ved museet. I tillegg til verkene innendørs i museumslokalene har publikum kunnet betrakte – og delta i – to kunstverk utendørs. Begge disse uteromsprosjektene fant sted på torgallmenningen Ravnkloa midt i Trondheim sentrum. Tekstil- og performancekunstner Svein Ove Kirkhorn inviterte publikum til å delta i iscenesettelsen Picnic, mens kunstnerduoen Frantzsen&Mjanger lot publikum få muligheten til å blåse et avtrykk av sin egen utpust i glass i sin mobile utendørs glasshytte.

Kunsthåndverk 2017, som er den 40. i rekken, står til og med søndag 3. desember.