Galleri Format Oslo deltar på SOFA Chicago

Bilde: Åse Marit Thorbjørnsrud: Neckpiece
SOFA Chicago, en av USAs ledende messer for kunsthåndverk, finner sted 5-8. november og Galleri Format Oslo deltar for andre år som eneste norske galleri.

Det er andre året Galleri Format Oslo deltar på SOFA Chicago, en av USAs største messer for kunsthåndverk. Etter positiv interesse for Norsk kunsthåndverk i fjor, returnerer galleriet i år med 12 kunsthåndverkere innenfor materialene glass, keramikk, smykker og tre. Utvalget inkluderer både verker av nyetablerte kunstnere som Stein Fjelldal og mer etablerte kunstnere som Irene Nordli og Kari Håkonsen.

- Galleriet gleder seg til muligheten for å presentere noen av de mest spennende kunstnerne i Norge på denne viktige internasjonale messen for kunsthåndverk, skriver Galleri Format Oslo i en pressemelding. Galleriet deltar med et ønske om å styrke den internasjonale posisjonen til norsk kunsthåndverk og vil vise ulike tendenser innenfor samtidens kunsthåndverk.

Fredag 6. november arrangerer galleriet kunstnersamtale med Lene Tangen.

Irene Nordli

Deltagende kunsthåndverkere er:

Beate Einen
Edith Lundebrekke
Eirik Gjedrem
Irene Nordli
Kari Håkonsen
Lene Tangen
Martin Bodilsen Kaldahl
Nina Malterud
Sidsel Hanum
Stein Fjelldal
Vidar Koksvik
Åse Marit Thorbjørnsrud

Om messen:

The Sculpture Objects Functional Art and Design (SOFA) Fair i Chicago er en av de fremste messene for gallerier som jobber med tredimensjonal kunst og design. SOFA arrangeres årlig hver høst med et gjennomsnitt på 80 gallerier og 35 000 besøkende.