Arctic Art + Feminism x Norske Kunsthåndverkere

Arctic Art + Feminism x Norske Kunsthåndverkere
I forbindelse med Arctic Art+Feminism ble 23 artikler opprettet om kunsthåndverkere. Nå oppfordrer vi kunstnere til å bidra videre til Wikipedia!

Arrangementet

Arctic Art+Feminism fant sted den 21. juni 2021 i samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere og Wikimedia Norge. Vi inviterte til å delta i en Wikipedia Edit-a-thon for å skrive og forbedre artikler om kunsthåndverkere og andre som arbeider i materialbasert kunst som har vært underrepresentert i Wikipedia, spesielt samiske-, kvinnelige-, melaninrike- og skeive kunstnere.

Samlingen foregikk digitalt på Zoom. Mali Brødreskift, prosjektleder ved Wikimedia Norge, ga veiledning for nybegynnere på Wikipedia på norsk, mens Johanna Zanon, formidlingskonsulent i NK, gjorde det samme på engelsk. Deltakerne fikk deretter opprette en bruker og redigere eksisterende artikler.

Felles innsats

Felles innsats i løpet av og i etterkant av arrangementet resulterte i 23 nye artikler og redigering av 41 artikler. Arctic Art+Feminism fokuserte først og fremst på prisvinnerne til Kunsthåndverkprisen fra BKH, med nye artikler om:

Bidra videre!

Arbeidet på Wikipedia er en kontinuerlig prosess: eksisterende artikler kan forlenges og forbedres. Mange artikler mangler et bilde. I tillegg kan mange flere artikler opprettes om kunstnere som arbeider med materialbasert kunst.

Dette kan du hjelpe med! Det er bare å opprette en Wikipedia-bruker og bli kjent med redigering. Her finner du steg-etter-steg presentasjoner laget av Art+Feminism (på engelsk):

Art+Feminism er en internasjonal kampanje som ble lansert i 2011 i USA. Les mer her