Wergelandshaugen søker 6 kunstnere til atelierfellesskap

Kort beskrivelse
Atelierplasser til leie i det nyetablerte kunstsenteret på Eidsvoll
Arrangør
Wergelandshaugen

Wergelandshaugen (WH) kunstsenter er under etablering, og søker kunstnere til seks atelierplasser. Etter ønske om flere arbeidsplasser for kunstnere er WH i gang med å utvikle et kunstnermiljø kun 30 min. fra Oslo Sentrum. I de tidligere forlatte lokalene på Wergelandshaugen, Eidsvoll, har initiativtakerne satt i stand seks ulike arbeidsplasser, med tilhørende verksted i kjelleren og prosjektrom på loftet. Huset er fra 1920-tallet og er nylig renovert i tråd med gammel byggeskikk i nasjonalromantisk stil etter arkitekten Eilif Arneberg.

Atelier i kjeller
Atelierplassene i kjelleren er tilknyttet fellesverkstedet og passer bra for kunstnere som daglig ønsker å benytte seg av et verksted. Her finner vi fasiliteter som keramikkovn, og muligheter for å jobbe med modellering, støp, grafikk, silketrykk og andre teknikker som krever både våtrom og ventilasjon. Kunstnerne vil få tilgang til huskjøkkenet, tekjøkkenet og WC, samt prosjektrom om dette er ønsket.
Lokalet er på totalt ca. 103 kvm som utgjør to atelierer, tre fellesrom (fellesverkstedet), WC, tekjøkken og et lite lager. Hver av atelierene er på ca 10 kvm, hvor det er plass til en eller to kunstnere i hvert rom. Prisen for hver av atelierplassene er kr. 2500 pr mnd.

Kuskeloftet
Kuskeloftet er rommet over portalen og har husets beste utsikt. Lokalet kan benyttes av en eller to kunstnere som ikke er avhengige av store lokaler for å gjennomføre sine arbeider, men som heller setter pris på intimitet og den gode stemningen i huset. Kunstnerne vil få tilgang til huskjøkkenet og WC, samt verksted og prosjektrom om dette er ønsket. Lokalet er på ca 35 kvm, gulvareal, med lavt skråtak. Prisen for hver av atelierplassene på kuskeloftet er kr. 1500,- pr mnd.

Atelierer i 2. etg.
Atelierplassene i 2. etg. er 15 kvm store og leies ut til en eller flere billedkunstnere i hvert rom. Rommene er malt i antatt opprinnelige farge, og har en fin utsikt utover skogen. Kunstnerne vil få tilgang til huskjøkkenet og WC, samt verksted og prosjektrom om dette er ønsket. Prisen for hver av atelierplassene er kr. 2500 pr mnd.

Leien inkluderer normal strømbruk, i tillegg kommer internett på kr. 250. Fellesverkstedet kan leies etter avtale for kr. 500 pr mnd. (Atelier i kjeller er inkl. verksted) Prosjektrommet er et åpent rom på loftet i hovedhuset på 68 kvm, 3 m under taket, og kan leies på dags- eller ukesbasis etter avtale.

Vilkår
Langvarige kontrakter og CV
Hvordan søke
Send søknaden til wergelandshaugen@gmail.com Merk søknaden med Atelier 2.etg./kuskeloftet/atelier kjeller. Det vil bli holdt visning i januar og intervjuer kort tid etter
Innsendingsfrist
Fredag, 31. januar, 2020
Navn på kontaktperson
Pernille Gjærder Olsen
E-postadresse til kontaktperson
wergelandshaugen [at] gmail.com
Telefonnr til kontaktperson
+4797602977