Norway Designs NÅ Vol. 5: Identitet

Arrangør
Norway Designs, Klubben og Norske Kunsthåndverkere

Norway Designs NÅ er en utstillingsserie initiert av Norway Designs, Norske Kunsthåndverkere og Klubben. Serien ønsker å fremme norsk kunsthåndverk, norsk design og menneskene som skaper verkene. Ved å vise objekter som både er formet og produsert i Norge, ønsker utstillingen å bidra til å opprettholde den norske industrien og håndverkstradisjonen. Utstillingsserien startet 2014 og har i løpet av sine år vist en rekke norske produkter og kunstverk. En del av dem har også kommet inn i vareutvalget hos Norway Designs. Norway Designs NÅ har høstet mye god omtale i blant annet Bo Bedre, D2 og Nytt Rom.

Identitet
Årets versjon, "Identitet", som fokuserer på småskala og unikaobjekter, vil undersøke hvilket forhold kunsthåndverkerne og designerne har til materialet sitt. Vi ber derfor søkere reflektere rundt valg av materiale, teknikk og hvilken identitet materialet er med på å uttrykke.

Vol. 5 vil være litt annerledes enn de foregående og vil bestå av fire utstillinger som avløser hverandre gjennom 2018. Første utstilling åpner 12. april, og den siste tas ned 15. november. Til de fire utstillingene har vi valgt å fokusere på materialene som produktene skapes av. De inndeles i fire materialgrupper, som hver for seg utgjør de fire utstillingene:
– Glass
– Keramikk
– Tekstil/lær
– Metall/tre

Søknadskrav
Produktene/objektene må ha en kommersiell verdi, og det er nødvendig at det er satt inn- og utpris på dem. Her må materialkostnader og arbeidstid tas med i betraktning. Norway Designs er behjelpelig med prising, dersom det skulle by på utfordringer.

Vi trenger både produktbilder og prosessbilder, samt miljøbilder dersom det er mulig. Det er veldig fint om dere tar prosessbilder underveis slik at vi kan vise fram hele historien fra start til ferdig produkt. Produktbildene må være høyoppløst og i 300ppi slik at de er store nok til å trykkes i magasiner. Pass på at hele produktet er skarpt, med full dybdeskarphet. Det er fint med rett-opp-og-ned fotografert på en jevn, lys bakgrunn.

Vi ønsker informasjon om produktet, materiale og verkstittel/produktnavn.

Kontaktpersoner:
Norske Kunsthåndverkere: Kristin Klette
Norway Designs: Runa Boman
Klubben: Caroline Olsson

Hvordan søke
Søknadsskjema her: norskekunsthandverkere.no/postings/nd/apply
Innsendingsfrist
Mandag, 26. februar, 2018
Navn på kontaktperson
Kristin Klette
E-postadresse til kontaktperson
kk [at] kunsthandverk.no