Red Jacket

2021

Billedvev 180x155cm

Spacedebris

2018

«Romsøppel er avfall og utrangerte eller mistede gjenstander fra menneskelig virksomhet i verdensrommet. Det meste befinner seg i omløp rundt jorden i eller nær den opprinnelige banen de ble satt i.» -Wikipedia. Til og med verdensrommet har menneskene forsøplet til fare for deg selv. Sæterdal har vevet romsøppel i bane, for å si sitt om denne situasjonen. Store og små biter av søppel fra gjenkjennelig mekaniske deler til abstrakte ødelagte former svever i et rom modellert i oransje fargetoner. Verket er utført i for hånd i billedvevteknikk og garnet er farget av kunstneren. Til verket hører en film som vises i utstillingen på ca. 15. minutter. Den handler om hvordan Sæterdal har laget verket fra tidlig vår til sen høst. Filmen er støttet av Norske kunsthåndverkere.

Face Value

2019

Screentime

2019

Surveillance

2018

Sæterdal har funnet overvåkingsbilder på internett og tolket dem i veven. Vinkelen er ofte ovenifra og perspektivet er vidvinkel. Vi ser disse bildene daglig i tv serier og nyheter. Ofte knyttet til kriminalitet, så det er kanskje ikke rart at det blir en viss mistenkeliggjøring i blikket når man får bildene presentert på den måten. Serien overvåking er billedvev montert inn i gamle dataskjermer, Fargene gjør at skjerm og bilde fremstår som et estetisk helhetlig og delikat objekt. Motivet viser en sårbarhet folk har i forhold til at de blir observert uten å vite hvem som ser dem. Folk tenker ikke så mye på at de blir filmet i det offentlige rom, og hva det kan ha av konsekvenser. Overvåkningskameraer finnes overalt og vi vet ikke hvem som ser på bildene og hva de kan brukes til.

Surveillance pillow

2018

Billedvev og pute

No Signal

2016

Arbeidet består av billedvev montert sammen med dataskjerm. Dataskjermen er brukt som ramme for bildet. Dette monokrome arbeidet tilbyr en annen opplevelse enn skjermene vi det meste av dagen forholder oss til.

The Melancholy of Departure

2014

Dette er et arbeid som først ble vist på Galleri kunstplass 10 i 2014. Det er 2x3,5 meter stort og er utført i billedvevteknikk. Arbeidet ble hengt midt i rommet med en dramatisk lyssetting. Senere har det vært vist på separatutstilling i Trondhjems kunstforening (2016) og det ble vist på Royal Academy i Edinburgh i forbindelse med at det ble nominert til The Cordiz Prize for Tapestry i 2015. I november 2016 ble det vist på World of Threads Festval i Oakville utenfor Toronto. En internasjonal festival for tekstilkunst

Scene View Navigation

2017

Billedvev på Cessna flydør.

Wreckage

2016

Dette arbeidet har jeg laget til Collect 2017.

Utstilling Haugesund Billedgalleri 2017

2017

I begynnelsen av året 2017 reiste jeg til Haugesund og åpnet denne utstillingen hvor jeg hadde med syv større arbeider fra de siste 8 årene.

Catchment Area

2017