Let me take you to a waterfall

2016

Let me take you to a waterfall, ... er ein audiovisuell biletvev. Eg projeserer ein filmscene av ein voss på biletveven. Motivet er grunnlag for sjølve mønsteret til biletveven. Tekstilarbeidet er håndvevd på digital vevstol. I renning bruker er tynnt papirgarn, som flyter i fri fall (renningsflottering) på noen deler av arbeidet, som gi assosiasjon til vatn som faller, samme som spray i eit voss. Rett ovenfor biletveven er det ein lyddusj av vatn fra ein voss. Innslagsgarn er valgd nøye til å gi intrykk av vatn.

The Ocean

2016

The Ocean er ein utsmykkningsprosjekt til Mein Schiff 4, til TUI, oppdrag fra ICart. Biletvev Installasjonen har inspirasjon fra å dykke under ein bølge på Stadhavet. Motivet er filmet med GoPro kamera og blei utgangspunkt til vevemotivet. På toppen av biletveven med størleik 7 x 2,3 mtr er det LED belysning av solopp og - nedgang, som farger tekstilarbeidet i sin egen autentisk stemning. Endring av belysning foregår i ekte tid og gjenspeiler verden utenfor.

The Mountain

2012

The Mountain er ein biletvev-video installasjon. Samme motivet som blir filmet på fjell, blir brukt som mønsterskapende element for biletveven. Inspirasjon er den første snø på toppen av fjellet også den dramatiske lysstemning ved haustværet, fort shiftande skyer. Materialvalget vart vikteg, snø er laged av mange iskrystall, derfor brukte eg i innslaggarn ein flatt plastgarn som reflekter lysprojeksjonen som små lyskrystall, og skaper assosiasjonar av snø, samme som ein snøflak. Ved arbeidet The Mountain vann eg den internasjonale Talente pris i 2012, for under 33 åringer innan kategorie beste tekstilarbeid internasjonalt.