Velkommen til Årsutstillingen 2018!

Design: Bielke&Yang
– I en høyteknologisk tid behøver ikke kunsthåndverket gjøre de tingene som maskinene kan gjøre raskere. Kunsthåndverket finner rom til rendyrking.

Slik konkluderte årets utstillingsjury etter 1. juryering i april, der 131 verk fra 98 kunstnere ble valgt ut til videre behandling. Utstillingen skal ta pulsen på samtidens kunsthåndverk i Norge i sitt mangfold av uttrykk og spesialiseringer.

Neste jurymøte
I slutten av august avholdes 2. juryering ved Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Da skal juryen også kåre vinneren av NKs debutantpris og av Finn Erik Alsos' minnepris som deles ut for første gang i år. I tillegg kåres vinneren av Kunsthåndverkprisen fra BKH av en egen jury. Prisvinnerne offentliggjøres på utstillingsåpningen lørdag 29. september.

Formidlingsprogram
Det utarbeides en katalog over samtlige verk i utstillingen og visningen ledsages av et rikholdig formidlingsprogram. Informasjon om verk, deltakere og arrangementer vil bli lagt ut fortløpende på denne nettsiden. 

Ny grafisk profil
Det er designbyrået Bielke&Yang som har utarbeidet grafisk identitet til årets utstilling. Og tradisjonen tro har de latt seg inspirere av et av utstillingens referanseverk – det vil si et av verkene som ble antatt og offentliggjort allerede etter første juryering. Metallkunstner Elin Hedbergs verk "Relasjoner" er inspirasjonskilden i år.

Tid og sted
Utstillingen åpner i Østfold Kunstsenter (kl. 13:00) og Hydrogenfabrikken (kl. 15:00) i Fredrikstad lørdag 29. september og står til søndag 28. oktober 2018.

Jury
Juryen for årets utstilling består av Erlend Leirdal (juryleder), Christina Peel, Svein Ove Kirkhorn og Putte H. Dal (representant fra visningsstedet).

Årsutstillingen 2018 arrangeres i samarbeid med Østfold Kunstsenter og Fredrikstad Innovasjonspark.