Aktuelt

Nå er 1. juryering av Årsutstillingen 2020 gjennomført. Det ble søkt med 947 verk fra 362 søkere, og av disse har 100 verk fra 67 søkere gått videre til 2. juryering i Tromsø til høsten.
Velkommen til Årsutstillingen 2018! Utstillingen byr på et rikt formidlingsprogram gjennom hele utstillingsperioden. Åpningshelgen lørdag 29. og søndag 30. september kan du blant annet oppleve en performance, prisutdeling og omvisning i utstillingen.
Like etter sommerferien fikk vi på plass en avtale vi har gledet oss til å fortelle om: Årsutstillingen for 2020 skal til Nordnorsk Kunstmuseum!
369 søknader med til sammen 995 verk er nå behandlet av årsutstillingens fagjury, som har valgt 131 verk fra 98 søkere til videre behandling.
Fagjuryen har nå foretatt den første utvelgelsen av verk til årsutstillingen Kunsthåndverk 2017, som åpner i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum 14. oktober.
Årstutstillingen skal vise det beste innen samtidens norske kunsthåndverk. – For å inkludere tendensene i tida er det avgjørende å gå åpent ut. Derfor er den frie søknadsretten så viktig for årsutstillingen, forteller juryleder Edith Lundebrekke.
Trondheim kommune inviterer årsutstillingen til samarbeid om kunstnerisk utforskning av byens vakreste allmenning, Ravnkloa. Bakgrunnen er kommunens byromsstrategi, med visjonen "Bra byrom for bruk".
I år går Kunsthåndverksprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (bkh) til Sofie Nørsteng for arbeidet Øvelser i poesi
Få, men store arbeider preger Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling som åpner lørdag 17. september i Østfold Kunstsenter og Hydrogenfabrikken i Fredrikstad.
Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling har som mål å vise det beste innen samtidens kunsthåndverk. I år har Norske Kunsthåndverkere mottatt 357 søknader med til sammen 935 verk. Det en økning på 36 søkere fra i fjor og en økning på nesten 75 søkere fra 2014.
Med arbeidet Daily Spoon (2014/2015) vinner Stian Korntved Ruud Kunsthåndverkprisen 2015, gitt av Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH). Prisen ble delt ut av Hege Imerslund under åpningen av årsutstillingen Kunsthåndverk 2015, og er på 150 000 kr.
Kunsthåndverk 2015 er Norske Kunsthåndverkeres juryerte årsutstilling, som har som mål å vise det beste innen samtidens kunsthåndverk.