Aktuelt

Nå er årets Årsutstillingslogo klar!
Nå er 1. juryering av Årsutstillingen 2020 gjennomført. Det ble søkt med 947 verk fra 362 søkere, og av disse har 100 verk fra 67 søkere gått videre til 2. juryering i Tromsø til høsten.
Søknadsportalen har åpnet og nå kan du søke deltakelse! Norske Kunsthåndverkeres Årststilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk, og det er Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø som er vertskapet for Årsutstillingen 2020.
Norske Kunsthåndverkere samarbeider i år med Nordnorsk Kunstmuseum om produksjon av Årsutstillingen, som gjester Nord-Norge for første gang siden 1981! Nå kan du søke deltakelse.
2019-utgaven av Årsutstillingen viser 57 verk av til sammen 42 kunstnere. Og det er KODE i Bergen som er vertskap.
Kunstnerduoen Frantzsen&Mjanger fra Bergen ble under åpningen av Årsutstillingen 2019 tildelt Kunsthåndverksprisen 2019 for verket "Holde pust" (2019). Vidar Koksvik fra Kirkenær mottok Finn Erik Alsos' minnepris, mens NKs debutantpris gikk til Veslemøy Lilleengen fra Trondheim.
Om drøye to uker åpner Årsutstillingen 2019. Mens monteringen av Årsutstillingen 2019 er i full gang er nå utstillingens formidlingsprogram under åpningshelgen klart.
42 kunstnere har kommet gjennom det trange nåløyet som årets utgave av Årsutstillingen utgjør. Noen av dem med flere enn ett verk, dermed er det 57 samtidsaktuelle verk som vises fram når Årsutstillingen åpner på KODE i Bergen 11. oktober.
Første juryering til Årsutstillingen er over for lengst. I høst tar juryen opp arbeidet igjen. Nå på KODE i Bergen.
Det var Tulla Elieson som mottok den gjeveste prisen under den offisielle åpningen av Årsutstillingen 2018 lørdag 29. september. Hun ble tildelt Kunsthåndverksprisen fra BKH for verket "Reisegods 1–4". Sidsel Hanum ble den aller første mottaker av Finn Erik Alsos’ minnepris, mens Helle Høeg Voldstad fikk NKs debutantpris.
Velkommen til Årsutstillingen 2018! Utstillingen byr på et rikt formidlingsprogram gjennom hele utstillingsperioden. Åpningshelgen lørdag 29. og søndag 30. september kan du blant annet oppleve en performance, prisutdeling og omvisning i utstillingen.
Like etter sommerferien fikk vi på plass en avtale vi har gledet oss til å fortelle om: Årsutstillingen for 2020 skal til Nordnorsk Kunstmuseum!
369 søknader med til sammen 995 verk er nå behandlet av årsutstillingens fagjury, som har valgt 131 verk fra 98 søkere til videre behandling.
Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling Kunsthåndverk 2018 vil ta pulsen på dagens kunsthåndverk i sitt mangfold av uttrykk og spesialiseringer. Utstillingen vises i Hydrogenfabrikken og Østfold kunstsenter i Fredrikstad i perioden 29.september - 28.oktober 2018 og har åpen innsendingsrett.