Nye arbeider av Patricia Belli, Madihe Gharibi og Siv Støldal vil bli introdusert. Velkommen til den andre åpningen av Temautstillingen 2023, "Time will tell, she already does", fredag 6. oktober kl 17.00! Det serveres forfriskninger i kaféen.
I anledning Temautstillingen 2023, inviterer Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN), regionlag for Vestland og Rogaland, til en uke med omfattende faglig påfyll 31. oktober–5. november ved USF Verftet i Bergen. Søkelyset er håndboren kunnskapsdeling og utvikling av taus kunnskap – med andre ord, hvordan kroppen, hodet og hendene skaper sammen.
Curating Craft sparker i gang femårsjubileet for Stockholm Craft Week. Med kuratering av samtidskunsthåndverk som tema, tilrettelegges det for interessante foredrag, paneldiskusjoner og nettverksbygging. Blant bidragsyterne er representanter fra Norden og USA.
Fredag 1. september åpnet Temautstillingen 2023: "Time will tell, she already does" på Hordaland kunstsenter i Bergen. Åpningen gikk over all forventning med mange besøkende, fullbooket workshop og spennende samtaler.
Norske Kunsthåndverkere vil i samarbeid med Bomuldsfabriken Kunsthall invitere til å søke Temautstillingen 2024. Utstillingen har åpen innsending med utvidet søknadsfrist 10. oktober 2023. Du finner søknadskriterier, praktisk informasjon og lenke til søknadsskjemaet lenger ned på denne siden.
Til helgen er det flere åpningsarrangementer for Temautstillingen 2023. Det blir opptredener med The Octopus Waffle Lab, workshop med Patricia Belli og Curated Kitchen Dinner med Void & Co. Velkommen til en spennende åpningshelg på Hordaland kunstsenter i Bergen!
Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge. Årsutstillingen 2023 vil være åpen for publikum fra 20. oktober 2023 og ut året. Utstillingsåpningen finner sted i Nasjonalmuseet 19. oktober.
Time will tell, she already does har offisiell åpning 1. september kl. 17 på Hordaland Kunstsenter. Temautstillingen er i en kontinuerlig endringsprosess, som påvirkes av hvem som deltar. Publikum inviteres til en langsom, spredt og pågående opplevelse over tid. På en stillferdig måte vil kunstverk, hendelser og ideer komme og gå.
Da juryen møttes til første juryeringsrunde i april var det søkt med flere enn 2 000 verk. Dette utgjør et fantastisk grunnlag for å sette sammen en utstilling, men samtidig en nesten umulig oppgave ettersom det meste må velges bort.
Til årets Temautstilling har kuratorene valgt ut åtte kunstnere og kunstnerkollektiv. Utstillingen, som har fått tittelen "Time will tell, she already does", åpner fredag 1. september 2023 på Hordaland kunstsenter i Bergen og står til og med søndag 12. november 2023.
NKs studentpris ble delt ut under masterstudentenes avgangsseremoni i Bergen. Prisen for 2023 gikk til Erla Audunsdottir for hennes stillfarne, men monumentale verk “Det bærende blir også båret".
Så kom den endelig – kunstnermeldingen. Den britiske politikeren Benjamin Disraeli sier i romanen Tancred fra 1847: «everything comes if a man will only wait». Vi henger oss på og håper at vi, etter å ha fordøyd den, kan si at kunstnermeldingen var verdt å vente på….
Forrige uke ble Lydia SooJin Park tildelt Norske Kunsthåndverkeres studentpris for 2023 i Oslo.
Under NKs Landsmøte forrige helg ble Runa Vethal Stølen takket av som NKs styreleder og Siri Skjerve klappet inn som ny styreleder i kunstnerorganisasjonen.
Planene om å innføre studieavgift for studenter fra land utenfor EØS og Sveits møtes med samlet bekymring fra kunst- og kulturfeltet i Norge. Blant dem er de visuelle kunstnerorganisasjonene.