Norsk smykkekunstner med signaturkolleksjon for tysk prestisjemerke

Smykkekunstner Kaja Gjedebo. Foto: Anne Lise Norheim/Galleri Hillestad
Norske Kaja Gjedebo er designeren bak vårens hovedkolleksjon hos det anerkjente tyske smykkemerket Bastian Inverun. 21. februar reiser hun til Europas største smykkemesse Inhorgenta for å delta på lanseringen.

Bastian Inverun oppdaget den norske designeren da hun stilte ut på Inhorgenta i München, en av Europas ledende smykkemesser, og tok kontakt med henne i 2017 for å få henne med i sin stall av designere. Høsten 2018 lanserte de en minikolleksjon signert Kaja Gjedebo, Fairytale leaf collection, før hun nå altså står for kolleksjonen som skal fronte vårens smykkesatsing fra det tyske merket.

Ærefullt å få designe for et såpass stort merke
– Å bli spurt om å designe hovedkolleksjonen til et så stort og anerkjent smykkemerke er en stor ære. Bastian Inverun plukker bare fra øverste hylle, og meg bekjent har dette knapt skjedd med en norsk smykkedesigner før, sier Gjedebo. Bastian Inverun har siden starten i 1974 vært kjent for å knytte til seg designere og kunstnere. Deres profil har alltid vært moderne, men med fokus på kvalitet og innovasjon.


Norske Kaja Gjedebos kolleksjon "Fairytale leaf" blir hovedkolleksjonen for tyske Bastian Inverun. Foto: Bastian Inverun

Lanseres i Vest-Europa og Nord-Amerika
Signaturkolleksjonen består av et påkostet halssmykke, anheng, ring og ørepynt, og hvor norske smykkeinteresserte vil gjenkjenne elementer fra Gjedebos Secret Garden-kolleksjon, men nå lanseres designet verden over: Smykkekolleksjonene fra Bastian Inverun finnes i et stort antall butikker i Vest-Europa og Nord-Amerika, og vil dermed ha reist langt fra utgangspunktet ved kanten av Østmarka i Oslo, der Kaja Gjedebo har bodd og arbeidet i kunstnerboligene på Bøler siden 2009. I februar reiser hun igjen over til smykkemessen Inhorgenta, men denne gangen for Bastian Inverun.


Norske Kaja Gjedebos kolleksjon "Fairytale leaf" blir hovedkolleksjonen for tyske Bastian Inverun. Foto: Bastian Inverun

Inpireres av Østmarka i Oslo
Gjedebos smykkemerke KGD – kaja gjedebo design selger smykker til gullsmeder og designbutikker over hele Norge. Smykkene er kjent for et særpreget design inspirert av morgenturene i skogen, en pasjon for arkitektur og origami, utviklet gjennom papirklipping, bretting, saging og lodding. Gjedebo lanserte også to kolleksjoner for det norske smykkemerket Hillestad i februar, i tillegg til kolleksjonene for eget merke.

Kaja Gjedebo (f. 1974) er en norsk smykkedesigner, utdannet ved Edinburgh College of Art. Gjedebo har arbeidet i Liverpool og Sydney, men er i dag bosatt i Oslo. I 2002 etablerte hun KGD – kaja gjedebo design. Se mer av kunsnteren på hennes Instagram-profil @kajagjedebodesign

Bildene under er alle fra Bastian Inverun.