Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge. Årsutstillingen 2021 viser til sammen 53 verk av 45 kunstnere og blir arrangert på Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand.
Fredag 17. september opna Temautstillingen 2021 på Telemark Kunstsenter og Spriten Kunsthall i Skien. Opningsdagen bestod av seminar og heile to opningsarrangement, noko som var etterlengta etter ein lang periode med strenge koronarestriksjonar!
Gårsdagens valgresultat gir oss håp om en nødvendig styrking av kunstnerøkonomien. Valgvinnerne Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har alle i sine politiske program lovet at 1 % av statsbudsjettet skal gå til kultur.
Etter tre intense juryeringsdager er 53 verk av 45 kunstnere, derav 18 debutanter antatt til Årsutstillingen 2021. Juryen har latt seg imponere over et rikt mangfold i materiale og teknikk blant de omsøkte verkene til Årsutstillingen, som åpner på Sørlandets Kunstmuseum 2. oktober 2021!
Etter to perioder som styreleder i NK, valgte Hanne Øverland å ikke stille til gjenvalg for en ny periode. Hun ble takket av på landsmøtet 2021 på Granavollen forrige helg. Vi har tatt en prat med Øverland for å få høre litt om hvordan disse fire årene har vært.
Denne helga blei NKs landsmøte 2021 i avholdt på tradisjonsrike Granavollen. Her takka me avtroppande styreleiar Hanne Øverland for fire fantastiske år i NK, og tok imot Runa Vethal Stølen som ny styreleiar.
Denne helga blir NKs landsmøte på Granavollen arrangert, og i tradisjon tro blei NKs ærespris for 2021 utdelt. Kari Aasen er mottakar av den prestisjefulle prisen for sin ueigennyttige innsats til fordel for kunsthåndverkernes kår og kunsthåndverkets samfunnsmessige betydning.
Norske Kunsthåndverkere har gleden av å utlyse en åpen Call for Curator(s) for Temautstillingen 2022 på Nordnorsk kunstnersenter i juni–august neste år.
I forbindelse med Arctic Art+Feminism ble 23 artikler opprettet om kunsthåndverkere. Nå oppfordrer vi kunstnere til å bidra videre til Wikipedia!
NK står sterkt representert i den nye boka til Jorunn Veiteberg, som har samla smykker og gjenstandar frå nesten 50 år. 210 smykkekunstnarar frå 30 ulike land er representert, og me i NK har sjølvsagt leita fram medlemmene våre. Sjå fullstendig lista lengre ned i saken!
I år har NK gleden av å dele ut studentprisen til tre talentfulle kunstnere: Andrea Galiazzo, Sigrún Hlín Sigurðardóttir og Takumi Morozumi!
I 2018 fikk Årsutstillingen ny drakt og logo utarbeidet av designbyrået Bielke&Yang. Logoen består av et symbol og et navn. Symbolet endres hvert år, og det er et av kunstverkene etter førstejuryeringen det året som blir brukt. Vi er glade for å kunne fortelle at det er Gerd Wevling Matres verk "Flyt#2" som er inspirasjonskilden for årets Årsutstillingslogo!
I slutten av januar 2021 relanserte NK sitt studentmedlemskap og gjorde det gratis for alle kunststudentar. Sidan da har responsen vore stor og NK har hatt ei overveldande auke av studentmedlemmer!
Nå er 1. juryering av Årsutstillingen 2021 gjennomført. Det ble søkt med 898 verk fra 379 søkere, og av disse har 87 verk fra 68 søkere gått videre til 2. juryering i Kristiansand til høsten.
Endelig er DKS-LAB et landsdekkende tilbud for visuelle kunstnere i hele Norge. Dette vil være et viktig bidrag for at kunstnere skal få hjelp til å utvikle gode DKS-produksjoner, noe som kan gi faglig interessant arbeid og gode inntekter.