Onsdag 8. november ble Scheiblers priser for norsk design, mote og kunsthåndverk for første gang utdelt på nye Nasjonalmuseet – i en fullsatt sal. Her er hva juryen og kunstnerne selv sa om kunstnerskapene sine under prisutdelingen.
19. oktober var det duket for fulltegnet åpningskveld for Årsutstillingen 2023 på Nasjonalmuseet – med hele 500 gjester. Flere av kunstnerne fortalte NK om deres opplevelse av å se den ferdige utstillingen.
Prisutdelingen for Årsutstillingen 2023 er gjennomført! Vi kan endelig avsløre at Kunsthåndverkprisen fra BKH gikk til Siren Dahle, Felieke van der Leest er tildelt Finn Erik Alsos’ minnepris og Corrina Thornton mottok NKs debutantpris. Gratulerer så mye!
Årsutstillingen 2023 åpner snart på Nasjonalmuseet, og formidlingsprogrammet for hele utstillingsperioden står klart. Nå kan du planlegge ditt besøk!
Forslaget til statsbudsjett for 2024 gir et etterlengtet løft for kunsthåndverkere: Regjeringen vil gi 21,4 millioner i øremerkede midler til utstillingshonorar og -vederlag ved statlig finansierte visningssteder. – Vi har fått gjennomslag for arbeidet vårt, sier styreleder Siri Skjerve.
Fredag morgen legger regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2024. Styreleder Siri Skjerve i Norske Kunsthåndverkere krever et krafttak for kunstnere.
Nye arbeider av Patricia Belli, Madihe Gharibi og Siv Støldal vil bli introdusert. Velkommen til den andre åpningen av Temautstillingen 2023, "Time will tell, she already does", fredag 6. oktober kl 17.00! Det serveres forfriskninger i kaféen.
I anledning Temautstillingen 2023, inviterer Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN), regionlag for Vestland og Rogaland, til en uke med omfattende faglig påfyll 31. oktober–5. november ved USF Verftet i Bergen. Søkelyset er håndboren kunnskapsdeling og utvikling av taus kunnskap – med andre ord, hvordan kroppen, hodet og hendene skaper sammen.
Curating Craft sparker i gang femårsjubileet for Stockholm Craft Week. Med kuratering av samtidskunsthåndverk som tema, tilrettelegges det for interessante foredrag, paneldiskusjoner og nettverksbygging. Blant bidragsyterne er representanter fra Norden og USA.
Fredag 1. september åpnet Temautstillingen 2023: "Time will tell, she already does" på Hordaland kunstsenter i Bergen. Åpningen gikk over all forventning med mange besøkende, fullbooket workshop og spennende samtaler.
Norske Kunsthåndverkere vil i samarbeid med Bomuldsfabriken Kunsthall invitere til å søke Temautstillingen 2024. Utstillingen har åpen innsending med utvidet søknadsfrist 10. oktober 2023. Du finner søknadskriterier, praktisk informasjon og lenke til søknadsskjemaet lenger ned på denne siden.
Til helgen er det flere åpningsarrangementer for Temautstillingen 2023. Det blir opptredener med The Octopus Waffle Lab, workshop med Patricia Belli og Curated Kitchen Dinner med Void & Co. Velkommen til en spennende åpningshelg på Hordaland kunstsenter i Bergen!
Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge. Årsutstillingen 2023 vil være åpen for publikum fra 20. oktober 2023 og ut året. Utstillingsåpningen finner sted i Nasjonalmuseet 19. oktober.
Time will tell, she already does har offisiell åpning 1. september kl. 17 på Hordaland Kunstsenter. Temautstillingen er i en kontinuerlig endringsprosess, som påvirkes av hvem som deltar. Publikum inviteres til en langsom, spredt og pågående opplevelse over tid. På en stillferdig måte vil kunstverk, hendelser og ideer komme og gå.
Da juryen møttes til første juryeringsrunde i april var det søkt med flere enn 2 000 verk. Dette utgjør et fantastisk grunnlag for å sette sammen en utstilling, men samtidig en nesten umulig oppgave ettersom det meste må velges bort.