Årsutstillingen 2020

Thomas Iversens verk "Power Pencils" fra Årsutstillingen 2019.
Foto
Dag Fosse / KODE
Søknadsportalen har åpnet og nå kan du søke deltakelse! Norske Kunsthåndverkeres Årststilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk, og det er Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø som er vertskapet for Årsutstillingen 2020.

Norske Kunsthåndverkere samarbeider i år med Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø om produksjon av Årsutstillingen, som gjester Nord-Norge for første gang siden 1981! Årets jury består av Toril Bonsaksen (juryleder og metallkunstner), Lillian Tørlen (keramikk), Aslaug M. Juliussen (tekstil) og Lise Dahl (museets representant). De ser fram til å samle samtidskunsthåndverk, fagfelt og publikum fra regionen og hele resten av landet i Tromsø!

Besøksinfo
Visningsperiode: 17. oktober – TBA
Visningssted: Nordnorsk Kunstmuseum, Sjøgata 1, sentralt i Tromsø
Åpningstider: Tirsdag–fredag: kl. 11.00–16.00. Lørdag og søndag: kl. 11.00–17.00.
Billettinfo: Voksne kr 80 // Honnør kr 60 // Studenter og alle under 18 år har gratis adgang til museet // Grupper på 5 eller flere personer kan ved samlet betaling få honnørpris. Alle arrangement, som for eksempel omvisninger, utstillingsåpninger og konserter er gratis for alle.

Prisutdeling
To priser deles ut på utstillingens åpningsdag. Disse prisene er:

  • Finn Erik Alsos' minnepris ble første gang utdelt i 2018, og er et resultat av keramikeren Finn Erik Alsos' testamenterte gave til NK etter hans bortgang i 2015. Prisen er i år på 100 000 og går til kunstneren bak et verk i Årsutstillingen som markerer en særlig nyskapende og kvalitetsmessig sterk utvikling i eget kunstnerskap eller i fagfeltet for øvrig. Prisvinneren avgjøres av Nasjonal jury. 
  • NKs debutantpris på 25 000 kr går til en kunstner som ikke tidligere har deltatt i årsutstillingen, for det debutantverket juryen mener står sterkes med hensyn til kunstnerisk kvalitet og samtidsrelevans. Prisvinneren avgjøres av NKs nasjonale jury.