Seminar: Kunsthåndverk i offentlig rom

Hilde A Danielsen: "Endringsvindu", 2016. Foto: Kjell S. Stenmarch
Velkommen til fagseminar, salong, slipp og omvisning i årsutstillingen onsdag 12. oktober kl. 13–19 på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men vi ber om påmelding innen 9. oktober til post@ostfold-kunstsenter.no. Ved mange påmeldte settes det opp buss mellom Oslo og Fredrikstad. 

 

Program:

 

FAGSEMINAR: KUNST I OFFENTLIG ROM – ROM FOR KUNSTHÅNDVERK? 

kl. 13:00 – 16:30
Kunst betegnes ofte som “lim, byggestein og veiviser” for det gode og utviklende samfunnsliv. Men på hvilke premisser? Og hvilken plass har kunsthåndverket i det offentlige rom? Foredrag og presentasjoner fra kunst- og kultursosiolog Kristin J. Solstad, KORO, kultursjef Fredrikstad i kommune Ole-Henrik Holøs Pettersen og kunstnerne Trude Westby Nordmark og Hanne Øverland.

 

Fagseminaret arrangeres av Østfold kunstsenter og Norske Kunsthåndverkere. 

 

SALG AV MAT OG DRIKKE

 

OMVISNING I KUNSTHÅNDVERK 2016

kl. 16:30 - 18:00

 

KRITIKERSALONG OG SLIPP: MELLOM MATERIALER OG KONSEPTER
kl. 18:00 – 19:00
– I min kunstneriske praksis utforsker jeg de materialistiske, tekniske og konseptuelle mulighetene i tekstiltradisjonen og kunsthåndverket. (John K. Raustein)
– Jeg arbeider med objekter vi allerede kjenner til – objekter som vi vet hvordan man løfter, holder og tar i bruk. Vi tenker ikke over det, vi bare gjør det. (Elin Hedberg)

Møt John K. Raustein og Elin Hedberg i samtale om praksis, tankegods og metode. Samtalen ledes av Kristin Valla, gjesteredaktør for den ferske utgaven av tidsskriftet Kunsthåndverk, 3/2016. Etter samtalen blir det lansering av tidsskriftet med mulighet for å kjøpe bladet til en god pris.

 

Kritikersalongen og slippet er et samarbeid mellom kunstseksjonen i Kritikerlaget, Norske Kunsthåndverkere og tidsskriftet Kunsthåndverk. 

 

Tid: onsdag 12. oktober kl. 13–19

Sted: Hydrogenfabrikken i Fredrikstad

Påmelding til seminaret: innen 9. oktober til post@ostfold-kunstsenter.no