Secret Life of Plants

2015
The Secret Life of Plants // grafikk og tekstil But who am I to doubt or question the inevitable being For these are but a few discoveries We find inside the Secret Life of Plants. (Stevie Wonder, fra “The Secret Life of Plants” ) Utstillingen The Secret Life of Plants handler om livets gang; om vekst, forringelse, forgjengelighet og naturens mystikk. Novellefilmen ”Lek” ble vist på norsk fjernsyn i 1966 (regi Egil Kolstø, manus Sverre Udnæs). Filmen beskriver unge mennesker i et bestemt miljø og deres forhold til omverdenen. I hovedrollen finner vi en ung Katja Medbøe, lenge før hennes datter Eline ble født. I 2009 så Eline Medbøe filmen for første gang, 13 år etter at moren tok sitt eget liv. Opplevelsen ble som et nytt møte mellom mor og datter, der hun blir kjent med en yngre utgave av moren i en alder da hun selv kunne vært hennes mor. Det oppstod en dialog mellom fortid og nåtid som danner utgangspunktet for denne utstillingen, der hun presenterer portretter og situasjonsbilder av den unge Katja Medbøe fra filmen ”Lek”. Hun har også trukket inn tekstile fragmenter fra sin barndom og familie; stoffer og broderier i ferd med å gå i oppløsning, som revitaliseres i en ny sammenheng. Stevie Wonders album ”The Secret Life og Plants” danner et viktig bakteppe for Eline Medbøes barndom. Hun har valgt å gi arbeidene titler fra dette albumet, som en rød tråd gjennom utstillingen - der utsagnene gir mening på flere plan. Slik fletter Medbøe sin egen historie inn i en større kontekst med mange lag.

Minneteppet

2015
Bilder fra utstillingen #girlivetmening på Rådhusgalleriet i 2015. Eline Medbøe hadde det kunstneriske ansvaret for utstillingen som ble arrangert av LEVE - Landsforeningen for etterlatte ved selvmord. Hun viste det relasjonelle arbeidet "Minneteppet" (2007 - 2015) som er satt sammen av lapper laget av selvmordsetterlatte og veggen "Hva gir ditt liv mening?" hvor besøkende kunne delta med å skrive på veggen og trekke tråder. For mer informasjon om Minneteppet se www.minneteppe.no

Remains

2016
Serie arbeider som består av brukte klær som er sydd sammen med repetitive sting. Klær er veldig intimt, vi bærer dem tett inntil kroppen. Vi bruker klær for å uttrykke vår personlighet og identitet. Om det er bevisst eller ikke, er klærne med på å definere oss. Når vi tar dem av oss henger lukten vår igjen og for de som kjenner oss, er vi fremdeles tilstede i de plaggene vi har brukt.

Himmelen har skiftet farge

2017
Galleri Briskeby 30. mars - 30. april 2017. Utstillingen har blitt til gjennom et samarbeid med Line Harr Skagestad, der Eline Medbøe har hentet inspirasjon fra hennes dissekerte dikt og tekstfragmenter. Medbøe har brukt deler av tekstene og bearbeidet dem visuelt, i form av broderi og trykk på stoff og papir. Utstillingstittelen "Himmelen har skiftet farge" ble en ledetråd i samarbeidet, som fikk en ny kontekst gjennom det skiftende politiske klimaet i Europa og USA. Dette ga også en annen kontekst til dialogen mellom ord og bilder. Medbøe har latt seg inspirere av den politiske opprørsestetikken, i sin kombinasjon av grafikk og tekstil med statements som kan minne om håndlagde plakater, bannere og buttons.